To έξοχο Cedar Lake στο Μέγαρο Μουσικής

02.03.2010
Από την καρδιά της Νέας Υόρκης, η πιο σύγχρονη και δυναμική ομάδα χορού, με τους έξοχους χορευτές της, θα παρασύρει για τρεις βραδιές το κοινό σε ένα χορογραφικό ταξίδι που εξερευνά τις άπειρες πιθανότητες της κίνησης και τη θαυμαστή ποικιλία της ανθρώπινης φόρμας.

Από την καρδιά της Νέας Υόρκης, η πιο σύγχρονη και δυναμική ομάδα χορού, με τους έξοχους χορευτές της, θα παρασύρει για τρεις βραδιές το κοινό σε ένα χορογραφικό ταξίδι που εξερευνά τις άπειρες πιθανότητες της κίνησης και τη θαυμαστή ποικιλία της ανθρώπινης φόρμας.

Οι εμφανίσεις του Σίνταρ Λέηκ (Cedar Lake) στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στις 17,18 και 19 Μαρτίου εντάσσονται στο δημοφιλή Κύκλο Χορός στο Μέγαρο Μουσικής.

Φιλόξενο σε χορογράφους κάθε εθνικότητας , το Σίνταρ Λέηκ (Cedar Lake) κατέκτησε μέσα σε λίγα χρόνια μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα εκλεκτότερα χορευτικά συγκροτήματα του κόσμου και ένα κοινό που περιμένει με έξαψη κάθε καινούργια παραγωγή του, εγγύηση πρόκλησης και αιφνιδιασμού.

Στην Αθήνα θα παρουσιάσει τρεις χορογραφίες με τις υπογραφές του Νορβηγού, Jo Stromgren, της Καναδής, Crystal Pite και του Ισραηλινού, Ohad Naharin, γνωστού στο ελληνικό κοινό από παλιότερες εμφανίσεις του.
Και τα τρία έργα προέρχονται από το πρόσφατο ρεπερτόριο της ομάδας και αποκαλύπτουν την εξαιρετική ικανότητα των χορευτών-περφόρμερς να ερμηνεύουν διαφορετικού ύφους χορογραφίες και να εντυπωσιάζουν με την ακρίβεια και την ένταση που τις αποδίδουν. Τις χορογραφίες συνοδεύουν μουσικές του Μπαχ, του Βιβάλντι, του Κλίφ Μαρτίνες κ.α. Χορογράφοι, χορευτές και συνθέτες αποτελούν μια Βαβέλ που συναντιέται για να δημιουργήσει αρμονία.

Το Cedar Lake δημιουργήθηκε το 2003 και χάρις στο όραμα του χαρισματικού καλλιτεχνικού διευθυντή του, Μπενουά-Σουάν Πουφέ (Benoit-Swan Pouffer), εξελίχθηκε σε μια στέγη χοροθεατρικού και χορογραφικού πειραματισμού, ανοιχτή στους ανθρώπους του χορού από κάθε γωνιά του κόσμου, με μια σταθερή ομάδα 16 υπερταλαντούχων χορευτών. Η τόλμη και η ποικιλομορφία του ρεπερτορίου του έχουν προσελκύσει ένα πολύχρωμο κοινό, πρόθυμο και περίεργο για τα επόμενα βήματα του χορού προς το μέλλον. Η συνάντηση και η επικοινωνία διαφορετικών καλλιτεχνών, που προέρχονται από διαφορετικές επιρροές, δημιουργεί διαδραστικά αποτελέσματα και συναρπαστικές προοπτικές για την τέχνη αυτή.

Η ομάδα στεγάζεται σε ένα κτιριακό συγκρότημα στη δυτική 26η οδό του Μανχάταν - στην καρδιά του εναλλακτικού Τσέλσι- εντυπωσιακά ανακαινισμένο, με μεγάλες αίθουσες για πρόβες και με χώρο παραστάσεων που προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες της χορογραφίας. Οι χορευτές πληρώνονται για 52 εβδομάδες το χρόνο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να αναθέτει χορογραφίες, αλλά και να φιλοξενεί τους χορογράφους για αρκετούς μήνες, ώστε να δουλεύουν με τους χορευτές και να αναπτύσσουν μαζί τους τις ιδέες τους. Στους χώρους υποδοχής του κτιρίου προβάλλονται βίντεο με αποσπάσματα από παλιότερα έργα της ομάδας, μια έξυπνη υπόμνηση στον θεατή για τη δύναμη του ρεπερτορίου της και τη διαρκή κίνησή της προς τα εμπρός.

Ιnfo:
Tι: Cedar Lake, η σύγχρονη και δυναμική ομάδα χορού από τη Νέα Υόρκη
Που: στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Πότε: 17,18, 19 Μαρτίου, 9 μ.μ.
Η προπώληση των εισιτηρίων άρχισε
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: € 10,50 (Φοιτητικά) - 18,00 - 33,00 - 47,00 - 65,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)