XΈδρα: Καλαντζόπουλος, Μαραβέγιας, Μποφίλιου, Καρακώστα (***)

18.01.2008
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κακός ήχος (δυστυχώς) και ένα πρόγραμμα που είναι λίγο.. στενοχωρημένο και πολύ άνισο. Από στιγμή σε στιγμή η διαδοχή των καλλιτεχνών, των τραγουδιών, των ρυθμών και των μελωδιών, σε πάνε και σε φέρνουν: από μια γεύση στυφή που σε δυσκολεύει στην κατάποση σε ξέφρενους ρυθμούς που σε ‘ανεβάζουν’ να πάρει το πρόγραμμα την επόμενη στροφή και να σε ‘ρίξει’ κάτω σα γροθιά του Κάσιους Κλέι.
Ζόρικο..
Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος με έχει συνηθίσει σε πολύ καλές ροές και εσωτερικό ρυθμό στις παραστάσεις του κι έτσι το ‘ξάφνιασμα’ ήταν ακόμη μεγαλύτερο.
Από την άλλη τα τραγούδια είναι ένα κι ένα, οι μουσικοί από τους καλύτερους, οι φωνές κουρδισμένες και έγχρωμες.
Το αποτέλεσμα όμως ήταν ότι γυρίσαμε σπίτι, κοιταχτήκαμε και ρωτήσαμε ο ένας στον άλλον, ταυτοχρόνως, γιατί είχαμε αυτή την αίσθηση ότι δεν ‘ήταν καλά’ εκείνο το βράδυ. Τι να σου πω;
Θα ‘ναι φαίνεται ποιος ξέρει, που έλεγε και ο πατέρας μου, όταν δεν είχε έτοιμες απαντήσεις.
ΠΡΙΝ ΠΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-98.49.101
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ελ. Βενιζέλου 235, (Στάση τραμ «Αχιλλέως»), Νέα Σμύρνη
ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Παρασκευή και Σάββατο
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 23:00

ΤΙΜΕΣ
Είσοδος με ποτό: 15 ευρώ

Ήμουν κι εγώ εκεί...
Να πω ότι ο Κωστής Μαραβέγιας και η Νατάσσα Μποφίλιου ήταν πολύ ανεβασμένοι εκείνο το βράδυ ενώ ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος έμοιαζε νταουνιασμένος και λειτουργούσε σε πολύ slow motion;
Να πω ότι ο ντράμερ ήταν μαγκωμένος ενώ οι δύο αριστούχοι πνευστοί (Παντελής Στόικος, στην τρομπέτα και Ιλάν Μανουάχ, στο σαξόφωνο) πέταγαν; [Κι ας τους σμπαράλιαζε τα ντουέτα ο κακός ήχος της Xέδρας ο οποίος είναι, δυστυχώς μόνιμο φαινόμενο].
Να ήταν το χιούμορ του Καλαντζόπουλου στις πρόζες του ‘αργό’; Ή μήπως ήταν οι άλλοι πιο σβέλτοι; Δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι αυτή η διαφορά στις ταχύτητες λειτουργίας του καθένα ήταν έντονη και απλώνονταν σα δίχτυ πάνω από το πρόγραμμα.
Πάνω που πήγαινες να απογειωθείς σε καθαρό ουρανό με τον έναν, ερχόταν ο άλλος και σε προσγείωνε σε ακαλλιέργητο χωράφι.
Καλές οι φωνές της Νατάσσας Μποφίλιου και της Αγγελικής Καρακώστα και θα βάλω ένα άριστα δέκα στο καινούριο τραγούδι που έχει γράψει ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και ερμηνεύει ο ίδιος με την κιθάρα του (για πρώτη φορά τραγουδάει δημοσίως, αν δεν κάνω λάθος).
Να πω ότι δεν βοηθούσε και το κοινό που βρήκαμε εκεί (διάφοροι ευτραφείς κύριοι που κάθονταν σαν να είχαν πέσει σε άγρυπνο κώμα εδώ και χρόνια χωρίς να κινούνται καθόλου).
Και να ευχηθώ στο επόμενο πρόγραμμα του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, να έχει ξαναβρεί τον παλιό καλό εαυτό του.

Τελικά αξίζει να πάω;
Έτσι αργά που κατάφερα να το γράψω αυτό το κείμενο, έχεις μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου για να πας στο πρόγραμμα. Το οποίο δεν είναι κακή ιδέα, ειδικά αν δεν γνωρίζεις τη δουλειά του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, του Κωστή Μαραβέγια και τις φωνές των δύο κυριών.

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
Τραγούδι: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Κωστής Μαραβέγιας, Νατάσα Μποφίλιου, Βασιλική Καρακώστα
Τρομπέτα: Παντελής Στόικος
Σαξόφωνα: Ιλάν Μανουάχ
Κοντραμπάσο: Άγγελος Παπαδάτος
Κιθάρες: Γρηγόρης Ντάνης, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
Ακορντεόν: Κωστής Μαραβέγιας
Τύμπανα: Σπύρος Μοσχούτης

Γεωργία Λαιμού.
Ησουν κι εσύ εκεί; Πες μου τι είδες μ' ένα mail...: [email protected]