Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Νικολαϊδη

21.01.2008
"Μιά στεκιά στό μάτι τού Μοντεζούμα" το τελευταίο μυθιστόρημα του Νίκου Νικολαΐδη κυκλοφορεί στις 28 Ιανουαρίου από τις εκδόσεις greekworks.com.
"Μιά στεκιά στό μάτι τού Μοντεζούμα" το τελευταίο μυθιστόρημα του Νίκου Νικολαΐδη κυκλοφορεί στις 28 Ιανουαρίου από τις εκδόσεις greekworks.com.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, ο εκδοτικός οίκος διοργανώνει, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στο Gagarin 205 Live Music Space, μια μεγάλη εκδήλωση-αφιέρωμα στον κορυφαίο δημιουργό που "έφυγε" πρόσφατα από κοντά μας.

Φίλοι και συνεργάτες του Νίκου Νικολαΐδη, αλλά και καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς που αγάπησαν και εμπνεύστηκαν από τις ταινίες και τα βιβλία του, θα συμμετάσχουν σε μια διαφορετική βραδιά, γεμάτη λόγια, εικόνες και ήχους, γεμάτη από εκείνη την τόσο ξεχωριστή ατμόσφαιρα που πλημμύριζε το έργο του.

Παρουσίαση του μυθιστορήματός του, ανάγνωση αποσπασμάτων, προβολές, συνεντεύξεις του ίδιου και τρίτων για εκείνον, live με τις συνθέσεις που επένδυσαν μουσικά τις ταινίες του αλλά και με τα αγαπημένα του ροκ και τζαζ τραγούδια, έκθεση με φωτογραφίες, αφίσες κλπ. είναι μερικά από όσα θα περιλαμβάνει η βραδιά. Μια βραδιά που ελπίζουμε ότι θα είναι έτσι, όπως θα την επιθυμούσε και ο ίδιος.

Ανάμεσα στους φίλους που θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση, θα βρίσκονται οι συνεργάτες του: Ήρκος Αποστολίδης, Τζώνυ Βαβούρας, Χρήστος Βαλαβανίδης, Μάνος Ελευθερίου, Τζένη Καπάδαη, Τζένη Κιτσέλη, The Last Drive, Δώρα Μασκλαβάνου, Θανάσης Μήνας, Συμεών Νικολαΐδης (Simon Bloom), Άλκης Παναγιωτίδης, Δημήτρης Πολύτιμος, Τάκης Σπυριδάκης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Νίκος Τουλιάτος, Νίκος Τριανταφυλλίδης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Βίκυ Χάρις, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Michele Valley κ.ά. κ.ά.

Ο συγγραφέας Μάνος Ελευθερίου θα αναγνώσει ένα προσωπικό σημείωμα για τον φίλο του Νίκο Νικολαΐδη -το επίμετρο που έγραψε στο τέλος του βιβλίου. Στη διάρκεια της βραδιάς θα προβληθεί και η πρώτη μικρού μήκους ταινία του Νίκου Νικολαΐδη, LACRIMAE RERUM (1962 - διάρκεια 11’).

Το μυθιστόρημα του Νίκου Νικολαΐδη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Περίπου δυο μήνες πριν (στις 21/11/2007), έγινε η πρώτη παρουσίασή του στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον δημιουργό, το οποίο διοργάνωσε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Info:
GAGARIN 205 LIVE MUSIC SPACE
Δευτέρα 28 Ιανουαρίου
Ωρα: 20:00
ελεύθερη είσοδος