Μονοτυπίες του Paul Walker στο Xρώμα Chroma

03.04.2002
Εκθεση με μονοτυπίες του ζωγρλαφου και χαράκτη Paul Walker εγκαινιάζει το Χρώμα Chroma, την Πέμπτη 4 Απριλίου. Κυρίαρχα στοιχεία στην αφαιρετική δουλειά του καλλιτέχνη είναι το χρώμα και η γεωμετρική δομή, ενώ οι τεχνικές που χρησιμοποιεί περιλαμβάνουν ζωγραφική με τέμπερα, χαρακτική και μονοτυπία.
Εκθεση με μονοτυπίες του ζωγράφου και χαράκτη Paul Walker εγκαινιάζει το Χρώμα Chroma, την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 20.00.
Κυρίαρχα στοιχεία στην αφαιρετική δουλειά του καλλιτέχνη είναι το χρώμα και η γεωμετρική δομή, ενώ οι τεχνικές που χρησιμοποιεί περιλαμβάνουν ζωγραφική με τέμπερα, χαρακτική και μονοτυπία.

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται μονοτυπίες που αποτελούν θεματικές λεπτoμέρειες από ζωγραφικούς πίνακες. Από αυτούς, ο Paul Walker έχει απομονώσει αυτόνομα σχήματα, που τα έχει επεξεργαστεί και υπολογίσει εκ νέου, ώστε να καταλαμβάνουν την ίδια επιφάνεια σε κάθε πίνακα και "το κέντρο βάρους" τους να συμπίπτει πάντα με το κέντρο του χαρτιού. Ο τρόπος που έχει χειριστεί το χρώμα, με αλλεπάλληλα στρώματα διάφανου χρωματικού υλικού, δίνει στο επίπεδο την αίσθηση του βάθους και του όγκου προσθέτοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε κάθε έργο.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Απριλίου
Ωρες λειτουργίας: 11.00- 14.00 και 17.00- 20.00, Κάθε μέρα εκτός Κυριακής