Γερνάω Επιτυχώς

02.04.2002
Με ένα έργο που αποτελεί τοιχογραφία της περιοχής της Μακεδονίας και της Θράκης το Κ.Θ.Β.Ε. γιορτάζει τα σαράντα χρόνια παρουσίας του στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης. Το μυθιστόρημα "Γερνάω Επιτυχώς" του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Γιώργου Σκαμπαρδώνη μεταφέρεται δραματοποιημένο στη Σκηνή "Μελίνα Μερκούρη" του Βασιλικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, από την Παρασκευή 29 Μαρτίου.
Με ένα έργο που αποτελεί τοιχογραφία της περιοχής της Μακεδονίας και της Θράκης το Κ.Θ.Β.Ε. γιορτάζει τα σαράντα χρόνια παρουσίας του στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης.
Το μυθιστόρημα "Γερνάω Επιτυχώς" του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Γιώργου Σκαμπαρδώνη μεταφέρεται δραματοποιημένο στη Σκηνή "Μελίνα Μερκούρη" του Βασιλικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, από την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Το Εργο
Μια καθημερινή γυναίκα που γερνάει, μονολογεί. Στιγμές βρυχιέται.
Άλλοτε ψιθυρίζει. Τραυλίζει. Έχει φριχτές εμμονές, φοβίες για το νερό.
Παραληρεί για την κλεμμένη αγάπη. Για τις γέννες της, τις ενοχές της, για το πεθαμένο της μωρό. Για τα βουβά, καθημερινά φονικά. Ξερνάει αληθινά και ψεύτικα ονόματα. Οι μέρες, οι μνήμες στρεβλώνονται από το όνειρο, την αποξένωση, την απώλεια, την πρόσκαιρη ευτυχία. Η προσωπική της μοίρα μπλέκεται άγρια με την περιπέτεια της Μακεδονίας και της Θράκης από την Κατοχή ως σήμερα.
Μια γυναίκα επιβιώνει. Επαναστατεί μέσα από ένα κίτρινο φόρεμα. Περνάει ξυστά μέσα από την τραγωδία. Γερνάει επιτυχώς.

Οι Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Σκηνικά: Ερση Δρίνη
Κοστούμια: Ερση Δρίνη
Φωτισμός: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Ενορχήστρωση: Κώστας Βόμβολος
Κινησιολογία: Ελενα Βακαλοπούλου
Ηθοποιοί: Μελίνα Αποστολίδου, Μαρία Ιωαννίδου, Εκτωρ Καλούδης, Παντελής Καλπάκογλου, Μαρία Καραμήτρη, Χρύσα Καψούλη, Μαρία Κωνσταντάκη, Παρασκευή Νέδου, Χρήστος Νίνης, Νίκη Παζαρέντζου, Αστέρης Πελτέκης, Κατερίνα Σαγιά, Βασίλης Σπυρόπουλος, Αδριανή Τουντοπούλου, Στέργιος Τζαφέρης.
Θεατρική διασκευή: Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Σωτήρης Χατζάκης