Είκοσι τέσσερις γλύπτες τιμούν τον Γιάννη Παππά

02.04.2002
Είκοσι τέσσερις παλιοί μαθητές του γλύπτη και ακαδημαϊκού Γιάννη Παππά, από το εργαστήριό του, όταν δίδασκε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, πήραν την πρωτοβουλία να τιμήσουν τον δάσκαλό τους. Το Μορφωτικό Ίδρυμα θέλησε να πραγματοποιήσει την ιδέα αυτή.
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει έκθεση γλυπτικής προς τιμήν του γλύπτη Γιάννη Παππά την Τετάρτη 3 Απριλίου 2002, στις 8 μ.μ. (Μέγαρο Εϋνάρδου, Αγίου Κωνσταντίνου 20 & Μενάνδρου).
Είκοσι τέσσερις παλιοί μαθητές του γλύπτη και ακαδημαϊκού Γιάννη Παππά, από το εργαστήριό του, όταν δίδασκε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, πήραν την πρωτοβουλία να τιμήσουν τον δάσκαλό τους. Το Μορφωτικό Ίδρυμα θέλησε να πραγματοποιήσει την ιδέα αυτή. Η έκθεση περιλαμβάνει είκοσι τέσσερα έργα καμωμένα από ισάριθμους γλύπτες που μαθήτευσαν με τον Γιάννη Παππά στην Α.Σ.Κ.Τ. καθώς και τρία υποδειγματικά γλυπτά του δασκάλου τους: ένα από το Παρίσι, όπου σπούδασε και όπου φιλοτέχνησε τα πρώτα μεγάλα έργα του ("Ο γλύπτης Χρήστος Καπράλος"), ένα από την Αλεξάνδρεια, όπου έζησε επτά χρόνια μετά τον πόλεμο ("Βεδουίνα"), και ένα, πρόσφατο έργο, από την Αθήνα ("Η Ιοκάστη").

Για την έκθεση το Μορφωτικό Ίδρυμα εξέδωσε αναλυτικό κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει τα έργα της έκθεσης, κείμενα των μαθητών αφιερωμένα στον δάσκαλό τους, καθώς επίσης και κείμενο του Γιάννη Παππά.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 7 Μαΐου 2002.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 10.00 π.μ - 2.00 μ.μ., Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 6.00 - 8.00 μ.μ.