Ο Χρήστος Σανταμούρης στις Εποχές

08.04.2002
Την ατομική έκθεση του ζωγράφου και χαράκτη Χρήστου Σανταμούρη φιλοξενεί η αίθουσα Τέχνης Εποχές στην Κηφισιά την Πέμπτη, 11 Απριλίου. Θα εκτεθούν 12 χαλκογραφίες- Ραψωδία ΧΙΙΙ - ΧΧΙV και σε πρώτη παρουσία το Λεύκωμα ΟΔΥΣΣΕΙΑ Β' Τόμος, έργο εμπνευσμένο από την Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη.
Την ατομική έκθεση του ζωγράφου και χαράκτη Χρήστου Σανταμούρη φιλοξενεί η αίθουσα Τέχνης Εποχές στην Κηφισιά την Πέμπτη, 11 Απριλίου.
Θα εκτεθούν 12 χαλκογραφίες- Ραψωδία ΧΙΙΙ - ΧΧΙV και σε πρώτη παρουσία το Λεύκωμα ΟΔΥΣΣΕΙΑ Β' Τόμος, έργο εμπνευσμένο από την Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη.
Ο Ιστορικός και κριτικός Τέχνης Ν. Γ. Μοσχονάς, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το συνολικό έργο του Χρήστου Σανταμούρη, αναφέρει στο κριτικό του σημείωμα για το λεύκωμα Οδύσσεια Β' Τόμος ότι "με αφετηρία το ποιητικό απόσπασμα του Καζαντζάκη, ο Χρήστος Σανταμούρης προχωρεί σε μια εσωτερική διερεύνηση και ανάλυση νοημάτων για να οδηγηθεί στη δική του εικαστική σύλληψη. Προϊόν αυτής της διεργασίας είναι οι δώδεκα χαλκογραφίες όπου κορυφώνεται το έργο. Συγγραφέας και καλλιτέχνης εδράζουν τη σκέψη τους στα κοσμικά στοιχεία- το φως, τον αέρα, τη γη, το νερό- και επιφέρουν τα στοιχεία της ανθρώπινης ενέργειας, τα δημιουργήματα του πνεύματος, που φανερώνουν την άκαμπτη θέληση και τον αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση και πρόοδο ...
...Και όπως πρωτύτερα ο κύκλος της "Ασκητικής" έτσι και τώρα η "Οδύσσεια" του Χρήστου Σανταμούρη αποτελεί στο σύνολο της έργο πνοή, που δίκαια διεκδικεί θέση στον χώρο της μεγάλης τέχνης.

Η έκθεση οργανώνεται με την υποστήριξη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 11.00- 14.00,
Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή βράδυ: 18.00- 21.00