Αλέξης Σταυράτης, Ο κλ[ω]νισμένος Θεός

29.03.2002
Ο Εμανουέλε είναι ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής. Είναι παιδί αγνώστου πατρός, αλλά αυτό δεν τον ενοχλεί ιδιαίτερα καθώς η αγάπη της μητέρας του και του νονού του έχει καλύψει αυτό το κενό. Εχει αφοσιωθεί στις σπουδές του, ζει μια άνετη ζωή, όπου όλα κυλούν αρμονικά μέχρι τη στιγμή που μαθαίνει ένα συνταρακτικό νέο. Η ύπαρξη του οφείλεται σε ένα πείραμα, ο νομπελίστας Φυσικός νονός του κατάφερε να δημιουργήσει ζωή από ένα κομμάτι της Ιερής Σινδόνης του Τορίνο.
Ο Εμανουέλε είναι ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής. Είναι παιδί αγνώστου πατρός, αλλά αυτό δεν τον ενοχλεί ιδιαίτερα καθώς η αγάπη της μητέρας του και του νονού του έχει καλύψει αυτό το κενό. Εχει αφοσιωθεί στις σπουδές του, ζει μια άνετη ζωή, όπου όλα κυλούν αρμονικά μέχρι τη στιγμή που μαθαίνει ένα συνταρακτικό νέο. Η ύπαρξη του οφείλεται σε ένα πείραμα, ο νομπελίστας Φυσικός νονός του κατάφερε να δημιουργήσει ζωή από ένα κομμάτι της Ιερής Σινδόνης του Τορίνο. Από τη στιγμή που η καθολική εκκλησία δέχεται ότι με τη Σινδόνη τυλίχθηκε το σώμα του Ιησού σημαίνει ότι ο κλώνος της Σινδόνης θα έχει και το DNA του.
Η αποκάλυψη του τρομερού μυστικού θα έκανε κάθε άνθρωπο να τρελαθεί στην καλύτερη περίπτωση, όχι όμως και τον Εμανουέλε, ο οποίος ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, φιλοσοφεί την όλη κατάσταση, γνωρίζει τυχαία και σχετίζεται με μια όμορφη νεαρή ιερόδουλη (με χρυσή όμως καρδιά) την οποία και τραβά από τον βούρκο της αμαρτίας (θαύμα-θαύμα!). Θέλοντας να βρει πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που τον βασανίζουν ταξιδεύει στο Αγιο Όρος και επιστρέφει γαληνεμένος μετά από τη συζήτηση που έχει με ένα γηραιό (και προφανώς αγγλομαθή) ασκητή. Δυστυχώς το μυστικό διαρρέει στο Βατικανό όπου η διεφθαρμένη - κυνική του εξουσία δε σκοπεύει να τον αφήσει σε ησυχία.
Ηθικό δίδαγμα: η αγάπη σώζει - οι κακοί φοράνε ράσα και καπνίζουν πούρο.

Ο Αλέξης Σταυράτης γεννήθηκε στη Θεσπρωτία. Ζει στην Κέρκυρα και εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση. Το 1995 εξέδωσε την ποιητική συλλογή "Βένθει κραδίης". Ο "κλ[ω]νισμένος Θεός" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Ελληνικά Γράμματα
Τίτλος : Ο κλ[ω]νισμένος
Συγγραφέας : Αλέξης Β. Σταυράτης
Σελίδες : 274
ISBN 960-393-728-2

Κωνσταντίνος Μποζινάκης