Το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού στο Μαρόκο

29.03.2002
Εκθεση φωτογραφίας με τίτλο: "Πρόσωπα και Τοπία- Ελληνική Φωτογραφική Τέχνη 1930-1060" διοργανώνει το ΕΙΠ στο Ινστιτούτο Γκαίτε στο Ραμπάτ σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες της Nelly's, της Βούλας Παπαϊωάννου και του Δημήτρη Χαρισιάδη. Σημαντική είναι η συμβολή του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη στην διοργάνωση της έκθεσης με τον δανεισμό των φωτογραφιών που παρουσιάζονται.
Εκθεση φωτογραφίας με τίτλο: "Πρόσωπα και Τοπία- Ελληνική Φωτογραφική Τέχνη 1930-1060" διοργανώνει το ΕΙΠ στο Ινστιτούτο Γκαίτε στο Ραμπάτ, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία.
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες της Nelly's, της Βούλας Παπαϊωάννου και του Δημήτρη Χαρισιάδη. Σημαντική είναι η συμβολή του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη στην διοργάνωση της έκθεσης με τον δανεισμό των φωτογραφιών που παρουσιάζονται. Οι τρεις φωτογράφοι δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό της έκθεσης να παρακολουθήσει μέσα από τον τρόπο που χρησιμοποιούν την φωτογραφική μηχανή, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητα της Ελλάδας την περίοδο 1930-1060.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της έκθεσης θα δοθεί διάλεξη με ομιλητή τον συγγραφέα και καθηγητή φιλοσοφίας Bensalem Himmich και θέμα "Απόψεις πάνω στην ελληνο-αραβική σκέψη". Η διάλεξη γίνεται με τη συνεργασία της Ενωσης Συγγραφέων του Μαρόκου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου