Έκθεση φωτογραφίας BAUHAUS - Αρχιτεκτονική

08.02.2010
Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην BAUHAUS ? Αρχιτεκτονική με 54 φωτογραφίες του Hans Engels και κείμενα του Axel Tilch φιλοξενεί το Ινστιτούτο Γκαίτε από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην BAUHAUS - Αρχιτεκτονική με 54 φωτογραφίες του Hans Engels και κείμενα του Axel Tilch φιλοξενεί το Ινστιτούτο Γκαίτε από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

«Πρόθεση αυτής της έκθεσης είναι να τεκμηριώσει εξίσου το Γνωστό όπως και το Λησμονημένο, το Αποκαταστημένο όπως και το Μετασκευασμένο ή το Κατερειπωμένο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, ένα πανόραμα της αρχιτεκτονικής του Bauhaus στη δημόσια συνείδηση. Αυτό που με ενδιαφέρει στη φωτογράφηση αρχιτεκτονικών έργων είναι τα ίχνη που έχει αφήσει ο χρόνος και η ιστορία πάνω και μέσα στα κτήρια - τα ίχνη των δημιουργών και των κατοίκων τους.

Τα κτήρια που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση σχεδιάστηκαν από τους τεχνίτες, τους καθηγητές και τους φοιτητές της σχολής Bauhaus καθώς επίσης και από τους συνεργάτες του αρχιτεκτονικού γραφείου του Walter Gropius. Οι κατασκευές πραγματοποιήθηκαν σε συνολικό διάστημα 14 ετών - τόσα χρόνια πέρασαν από την ίδρυση της σχολής Bauhaus στη Βαϊμάρη το 1919 και την πρώτη διάλυσή της από τους Ναζί το 1932 στο Ντέσαου μέχρι την τελική παύση των λειτουργιών της ένα χρόνο αργότερα στο Βερολίνο.» (Hans Engels)

Η αρχιτέκτονας Σοφία Ντώνα θα αναφερθεί με παρουσίασή της στην επιρροή του Bauhaus και του γερμανικού μοντερνισμού στην αρχιτεκτονική των Αθηνών (σε ελληνική γλώσσα με μετάφραση στα γερμανικά).

Info

Τι: Έκθεση φωτογραφίας "BAUHAUS - Αρχιτεκτονική"
Πότε: Από Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου έως 29 Μαρτίου 2010
Που: Στο φουαγιέ του Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16,
Τηλ.: 210 36 61 000
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 9:00-21:00, Παρασκευή 9:00-19:00,
Σάββατο 9:00-13:00
(Εγκαίνεια Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 20:00, παρουσία του Hans Engels)
Είσοδος ελεύθερη