Εκδήλωση για τον Στρίντμπεργκ στο Μαυρομιχάλη

05.02.2010
Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στο θέατρο Studio Μαυρομιχάλη, , η δρ. Μαργαρίτα Μέλμπεργκ, μεταφράστρια και πολιτιστική σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας της Στοκχόλμης, θα μιλήσει με θέμα «Ο Στρίντμπεργκ και οι γυναίκες του: Σίρι φον Έσσεν, Φρίντα Ουλ, Χάριετ Μπόσε, Φάνυ Φάλκνερ».

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στο θέατρο Studio Μαυρομιχάλη , η δρ. Μαργαρίτα Μέλμπεργκ, μεταφράστρια και πολιτιστική σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας της Στοκχόλμης, θα μιλήσει με θέμα «Ο Στρίντμπεργκ και οι γυναίκες του: Σίρι φον Έσσεν, Φρίντα Ουλ, Χάριετ Μπόσε, Φάνυ Φάλκνερ».

Η εκδήλωση οργανώνεται από το Σουηδικό Ινστιτούτο στην Αθήνα σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα Υστερόγραφο. Θα ακολουθήσει η παράσταση «Χορός Θανάτου» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ που παρουσιάζεται από την ομάδα Υστερόγραφο σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιαννάρακου.

«Χορός Θανάτου» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ: Ένας αινιγματικός χορός για τρεις

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης. Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Χατζούδης, Αγγελική Λεμονή, Σπύρος Ζουπάνος.

Σκηνικά ? Κοστούμια: Νίκη Πέρδικα.

Μουσική: Κώστας Μαντζώρος

Χορογραφία: Στέλλα Κρούσκα.

Φωτισμοί-φωτογραφίες: Αντώνης Συμεωνάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανος Μονδέλος

Το έργο Ο Έντγκαρ και η Άλις ζουν σε ένα απομονωμένο νησί του Σουηδικού αρχιπελάγους. Εκείνος είναι λοχαγός, εκείνη ήταν ηθοποιός αλλά τα έχει παρατήσει. Πλησιάζει η 25η επέτειος των γάμων τους και εκείνοι ασφυκτιούν μέσα στο μικρόκοσμό τους. Δεν κάνουν παρέα με άλλους ανθρώπους στο νησί, έχουν στείλει τα παιδιά τους στην πόλη για να σπουδάσουν και με κάθε τρόπο πληγώνουν ο ένας τον άλλο, κάτι που δεν εμπεριέχει απαραίτητα κακία, είναι στοιχείο της σχέσης τους.

Η έλευση του Κουρτ, εξαδέλφου της Άλις, στο νησί θα περιπλέξει την κατάσταση. Τους τρεις τους, τους δένει ένα κοινό παρελθόν και πιθανότατα διάφορα μυστικά, λιγότερο ή περισσότερο ένοχα.

Info

Τι: «Ο Στρίντμπεργκ και οι γυναίκες του: Σίρι φον Έσσεν, Φρίντα Ουλ, Χάριετ Μπόσε, Φάνυ Φάλκνερ»

Που:Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια

Πότε: Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου , 19.30 - 20.30

Τηλ. θεάτρου 210-64.53.330.