Ελληνική Ζωγραφική του 20ου αιώνα

22.03.2002
H Γκαλερί Καλφαγιάν στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την έκθεση "Ελληνική Ζωγραφική του 20ου αιώνα". Μέσα από τα έργα των γνωστότερων Ελλήνων καλλιτεχνών παρουσιάζεται η εικαστική πορεία της χώρας μας από το πρώτο μισό του αιώνα μέχρι το 2002 και με βασικό άξονα την πορεία και την εξέλιξη της νεοελληνικής τέχνης στον 20ο αιώνα η έκθεση κάνει μία διαδρομή στις τεχνικές, μορφές και τάσεις των πιο γνωστών καλλιτεχνών της Ελλάδος.
ΗΓκαλερί Καλφαγιάν στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την έκθεση "Ελληνική Ζωγραφική του 20ου αιώνα".

Μέσα από τα έργα των γνωστότερων Ελλήνων καλλιτεχνών παρουσιάζεται η εικαστική πορεία της χώρας μας από το πρώτο μισό του αιώνα μέχρι το 2002.

Με βασικό άξονα την πορεία και την εξέλιξη της νεοελληνικής τέχνης στον 20ο αιώνα η έκθεση κάνει μία διαδρομή στις τεχνικές, μορφές και τάσεις των πιο γνωστών καλλιτεχνών της Ελλάδος. Κάθε έργο είναι μία εικαστική κατάθεση που αποπνέει τον αέρα της εποχής του. Πνευματικά έργα που μιλούν από μόνα τους χωρίς να χρειάζονται περίπλοκες ερμηνείες. Απευθύνονται πρώτα στα μάτια κι από εκεί στην ψυχή του θεατή.

Ακριθάκης, Αργυράκης, Βασιλείου, Βενετούλιας, Γαίτης, Γαλάνης, Διαμαντόπουλος, Κεσσανλής, Λάμπερτ, Λαχάς, Μποστ, Παραλής, Παυλίδης, Παυλόπουλος, Παύλος, Σαχίνης, Σπυρόπουλος, Τσαρούχης, Τσίνγκος, Τσόκλης, Φασιανός, Φειδάκης, Ψυρράκης είναι τα ονόματα της έκθεσης.

Διάρκεια έκθεσης: 19 Μαρτίου- 27 Απριλίου