O Αγνωστος Τσόκλης ταξιδεύει

11.03.2002
Μετά την επιτυχία που είχε στην Αθήνα, η έκθεση "O Αγνωστος Τσόκλης: Τα νεανικά έργα (1950-59)", που οργάνωσε το Μουσείο Φρυσίρα τον περασμένο Δεκέμβριο, ταξιδεύει στον Βόλο.
&00 Μετά την επιτυχία που είχε στην Αθήνα, η έκθεση "O Αγνωστος Τσόκλης: Τα νεανικά έργα (1950-59)", που οργάνωσε το Μουσείο Φρυσίρα τον περασμένο Δεκέμβριο, ταξιδεύει στον Βόλο.
Από την Τρίτη 11 Μαρτίου, η παραπάνω έκθεση θα παρουσιάζεται στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Το Βόλου- Κέντρο Τέχνης Giorgio De Chirico.

Πρόκειται για την ενότητα των νεανικών έργων του καλλιτέχνη, στα οποία περιλαμβάνονται αφ' ενός η δωρεά του δημιουργού προς το Μουσείο και αφ' ετέρου οι συνθέσεις από τη σπουδαστική του περίοδο, όταν ακόμα ήταν μαθητής του Μοραλη, όπως επίσης και την ενότητα Κάρβουνα του 1958 -1960 που δούλεψε ο Τσόκλης κατά το πρώτο του ταξίδι στην Ιταλία.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στον καλλιτεχνικό οργανισμό Βόλου την Τρίτη 11 Μαρτίου παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη και θα διαρκέσει έως τις 7 Απριλίου.
Στη συνέχεια η έκθεση θα μεταφερθεί στη Λάρισα, όπου θα παρουσιαστεί για λίγες εβδομάδες στη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης- Μουσείο Κατσίγρα.

Παράλληλα, με τις παραπάνω εκδηλώσεις, τμήμα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου θα παρουσιαστεί στις 21 Απριλίου στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης Διέξοδος στην ιερά πόλη του Μεσολογγίου.