"Έφυγε" ο συγγραφέας του «Love Story»

20.01.2010
Πέθανε στο Λονδίνο σε ηλικία 72 ετών ο Έρικ Σίγκαλ (Erich Segal), ο συγγραφέας του περίφημου ρομαντικού μυθιστορήματος «Love Story».

Πέθανε στο Λονδίνο σε ηλικία 72 ετών ο Έρικ Σίγκαλ (Erich Segal), ο συγγραφέας του περίφημου ρομαντικού μυθιστορήματος «Love Story» (Ιστορία Αγάπης).

Ο συγγραφέας, γεννημένος στη Νέα Υόρκη, ενταφιάστηκε σε εβραϊκό νεκροταφείο στο βόρειο Λονδίνο. Ο Σίγκαλ πέθανε την Κυριακή από καρδιακή ανακοπή, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Επί σειρά ετών υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον.

Το Love Story, αρχικά γράφτηκε ως σενάριο για την ομώνυμη ταινία, όταν ο Σίγκαλ ήταν καθηγητής κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Μετά την κυκλοφορία του έγινε μπεστ σέλερ σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Η ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστές την Αλι ΜακΓκρόου και τον Ράιαν Ο' Νιλ γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία - απέσπασε επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ και τελικά κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής.

Ο Σίγκαλ, που δίδασκε επίσης στα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Πρίνστον, ήταν ο σεναριογράφος της ταινίας των Beatles, «Yellow Submarine» του 1968, ενώ είχε γράψει και πολλές εργασίες για την ελληνική και τη λατινική λογοτεχνία.

Ζούσε στο Λονδίνο με τη σύζυγό του Κάρεν και τις κόρες του Φραντζέσκα και Μιράντα.