Έκθεση «Design for Life» στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ

15.01.2010
Το «Design for Life» είναι η πρώτη πολυδιάστατη και πολυσυλλεκτική έκθεση για το design που διοργανώνεται στην Ελλάδα, από τις 22 ως τις 24 Ιανουαρίου 2010 στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ».

Το «Design for Life» είναι η πρώτη πολυδιάστατη και πολυσυλλεκτική έκθεση για το design που διοργανώνεται στην Ελλάδα, από τις 22 ως τις 24 Ιανουαρίου 2010 στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ».

Τα εκθέματα υπογράφουν γνωστοί designers, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για το design με συμμετοχή καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επαγγελματιών αλλά και με παρουσίαση νέων ταλαντούχων σχεδιαστών.

Θα παρουσιαστούν εκθέματα με πρωτοποριακά σχήματα, θαυμάσιους χρωματισμούς, που προκαλούν και συγχρόνως προτείνουν μία άλλη άποψη, μία ανατροπή ίσως στον συμβατικό τρόπο της καθημερινής μας ζωής. Πρόκειται για συναρπαστικές δημιουργίες που συνδυάζουν τη λειτουργικότητα με τη σύγχρονη τέχνη και προτείνουν μία ευκαιρία αλλαγής προς το καλύτερο και ανανέωσης με ένα design απλό, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητο, προσιτό σε όλους.

Η παρουσίαση της έκθεσης είναι σε μορφή DESIGN art GALLERY με τη συμμετοχή σχεδιαστών όπως οι: ALESSANDRO MENDINI, ALVAR AALTO, ΚΕΝΖΟ, VERSACΕ, TAPIO WIRKKALA, ANDY WARHALL, PHILIPPE STARCK, GIO PONTI, CHARLES EAMES, MASSIMO GHINI, KARIM RASHID, ZAHA HADID, PATRICIA URQUIOLA, BARBARA VAESSEN, MICHAEL THONET, RENZO PIANO, ANTONIO CITTERIO, DAFNE KOZ, TOM DIXON, RON ARAD, GIULIO CAPPELLINI, ENRICO FRANZOLINI, JASPER MORRISON, ANDREA BRANZI, ANDREA CROSETTA, TOYO ITO και TOBIA SCARPA.

Μινιμαλισμός, μοντέρνες φόρμες, ακόμη και πολυτέλεια είναι οι πρώτες ύλες που μεταμορφώνουν τους χώρους που ζούμε. Οι designers δημιουργούν με αναφορά σε όλες τις σφαίρες της ζωής, εμπνεόμενοι κυρίως από το φυσικό περιβάλλον και το ανθρώπινο σώμα.

Την επιμέλεια και διοργάνωση της έκθεσης έχει η Αγγελική Φιλανδριανού και η ομάδα της AF DF.

Τη δεύτερη μέρα λειτουργίας της έκθεσης, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου θα διοργανωθεί ημερίδα για το design στο Αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Οι εισηγητές θα καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το design στην καθημερινότητά μας καθώς και το νέο ρόλο που καλείται να παίξει στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Η νέα γενιά του ελληνικού design θα εκπροσωπηθεί στην ημερίδα με τη συμμετοχή δύο νέων ανερχόμενων designers καθώς και με την παρουσίαση προτάσεων σπουδαστών στις σχολές design «ΒΑΚΑΛΟ» και «ΔΟΜΗ».

Έκθεση «DESIGN FOR LIFE»
Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα»,
Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο
Ώρες Λειτουργίας:
Παρασκευή 22/1/2010, 10:00 - 22:00
Σάββατο 23/1/2010, 10:00 - 21:00
Κυριακή 24/1/2010, 10:00 - 16:00.