Τρίτη χρονιά για τη «Μέθοδο Γκρόνχολμ»

08.01.2010
Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου ξεκινά στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ Καρόλου Κουν - Υπόγειο η παράσταση «Η ΜΕΘΟΔΟΣ GRONHOLM» του Καταλανού συγγραφέα Χόρντι Γκαλθεράν, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου.

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου ξεκινά στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ Καρόλου Κουν - Υπόγειο η παράσταση «Η ΜΕΘΟΔΟΣ GRONHOLM» του Καταλανού συγγραφέα Χόρντι Γκαλθεράν, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου.

Το έργο του Τζόρντι Γκαλθεράν, που παρουσιάζεται για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου αναφέρεται στον σκληρό και απάνθρωπο τρόπο που εφαρμόζουν οι πολυεθνικές εταιρείες για την πρόσληψη των υποψηφίων στελεχών τους.

Τέσσερα άτομα συναντιούνται στην αίθουσα συνεντεύξεων μιας πολυεθνικής εταιρείας. Εμφανίζονται ως υποψήφιοι που κατάφεραν να φτάσουν στη τελική φάση επιλογής για μια διευθυντική θέση. Μόνο που δεν πρόκειται να υποβληθούν σε μια απλή συνέντευξη.

Εδώ χρησιμοποιείται μια συγκεκριμένη μέθοδος: «Η μέθοδος Gronholm».

Στη διάρκεια διαφόρων ψυχοφθόρων δοκιμασιών οι υποψήφιοι θα ανακαλύψουν πόσο ευάλωτοι, πόσο ανταγωνιστικοί, πόσο μοναχικοί είναι, θα τεστάρουν τις αντοχές τους, θα εκφράσουν την άποψή τους για το απάνθρωπο σύστημα πρόσληψης και τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού συστήματος - τη σημασία της γυναικείας παρουσίας, την προσπάθεια για συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής, τους υπάρχοντες κανόνες δεοντολογίας του εργασιακού χώρου.

Μόνο που στην πορεία θα ξεδιπλώσουν μύχιες πτυχές του εαυτού τους και προσωπικές καταστάσεις, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό ανθρώπινων χαρακτήρων που φαίνονται να μην έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους στο κυνήγι της σταδιοδρομίας... ή μήπως έχουν;

Ο Καταλανός συγγραφέας Χόρντι Γκαλθεράν συνδυάζει με μαεστρία το χιούμορ με το δραματικό, το λυπηρό με το γελοίο και με πανέξυπνους διαλόγους, μας μεταφέρει στο σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο των πολυεθνικών, στήνει την πλοκή με σασπένς όπου οι θεατές μέσα από απρόβλεπτες ανατροπές κρατούν την ανάσα τους μέχρι το τέλος... που είναι κι αυτό εξίσου απρόβλεπτο.

«Η ΜΕΘΟΔΟΣ GRŐNHOLM» έχει αποσπάσει συνολικά περισσότερα από είκοσι βραβεία. Έχει επίσης γυριστεί και σε ταινία, της οποίας τη διασκευή υπογράφει ο ίδιος ο Γκαλθεράν, το 2003 - με τίτλο «El Metodo» και πρωταγωνιστή τον Eduardo Noriega . Η ταινία απέσπασε δύο βραβεία Goya, το ένα εκ των οποίων ήταν αυτό του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

Μετάφραση: Γιώργου Καραμίχου και Μαρίας Τσατσαρώνη
Σκηνοθεσία: Διαγόρας Χρονόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς
Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Παίζουν: Γιώργος Καραμίχος, Πέτρος Λαγούτης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Χρήστος Σαπουντζής.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Απογευματινές: ΣΑΒΒΑΤΟ (Λαϊκή) 18:15
Βραδυνές: ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ στις 21:15
ΤΕΤΑΡΤΗ & ΚΥΡΙΑΚΗ στις 20:00

Τιμές Εισιτηρίων: 22€, 15€ φοιτητικό - λαϊκή απογευματινή
10€ για τους νέους κάτω των 25 χρόνων κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ
Υπόγειο - Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

Τηλ. Ταμείου: 210 3228706
Ώρες Ταμείου: Τρίτη - Κυριακή: 10:00 - 13:00 και 17:00 - 22:00.