Μια ασυνήθιστη παράσταση στο Bandoneon

24.12.2007
Amor y muerte. Ο έρωτας και ο θάνατος μάχονται μεταξύ τους για να αποδείξουν πως τελικά είναι δύο έννοιες αλληλένδετες.

Το τανγκό θεωρείται και είναι ο κατεξοχήν ερωτικός χορός. Μυθικές θεατρικές σκηνές Ελλήνων και ξένων συγγραφέων (Evita, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Στέλλα με τα κόκκινα γάντια, Οπερα της πεντάρας, Ματωμένος γάμος, Επικίνδυνες σχέσεις, Καλιγούλας) ζωντανεύουν στο El Bandoneon, με σημείο αναφοράς το Μπουένος Αϊρες και πρωταγωνιστή το τανγκό.

Ο Κωνσταντίνος Φάμης, η Άννα Έλενα, η Ποθητή Σταυρινούδη δοκιμάζουν επτά διαφορετικούς χαρακτήρες βάζοντας στοίχημα με τον έρωτα και το θάνατο (Amor y muerte).

Τα χρώματα τις παράστασης (λευκό, κόκκινο και μαύρο) συμβολίζουν τις τρεις εποχές του έρωτα. Ο Λούις Αλμπέρτο και η Έλενα Μέστρε χορογραφούν και χορεύουν αυθεντικά αργεντίνικα τανγκό. Η Πέμυ Ζούνη σκηνοθετεί και συμμετέχει από την οθόνη, μιλώντας, χορεύοντας και συνδέοντας τις σκηνές.

Οι ηθοποιοί πλαισιώνονται από τέσσερα ζευγάρια επαγγελματιών χορευτών. Επίσημος χορηγός των μοναδικών αυτών παραστάσεων το super premium τζιν Hendricks, το πλέον ασυνήθιστο τζιν, που, με βικτοριανού στυλ φιάλη και κύρια συστατικά τα φυσικά έλαια από πέταλα τριαντάφυλλου Βουλγαρίας και το φρέσκο αγγουράκι Ολλανδίας, έρχεται να ολοκληρώσει την απόλαυση της θεατρικής κατά τα άλλα βραδιάς.

Τα κοστούμια της παράστασης σχεδίασε η Μαρία Κοντοδήμα. Μουσική διδασκαλία, ενορχήστρωση και επιμέλεια μουσικής: Γιάννης Αναστασόπουλος. Σκηνοθεσία video: Κώστας Αυγέρης. Να σημειωθεί πως μετά το τέλος κάθε παράστασης το El Bandoneon λειτουργεί σαν εστιατόριο με συγκεκριμένο μενού.

  • El Bandoneon: Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5224346 (απαραίτητες οι κρατήσεις). Είσοδος: 20.

Από τη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
[email protected]