Μ’ ένα καράβι φορτηγό!

21.12.2007
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Μ’ ένα καράβι φορτηγό» παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα Πασπαρτού στο Θέατρο Μεταξουργείο , από την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Μ’ ένα καράβι φορτηγό» παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα Πασπαρτού στο Θέατρο Μεταξουργείο , από την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.

Η παράσταση «Μ’ ένα καράβι φορτηγό» έπειτα από μια πετυχημένη περιοδεία στη νησιωτική Ελλάδα καθώς και σε Φεστιβάλ της Αθήνας και του εξωτερικού (Κύπρος, Γεωργία), ρίχνει ξανά «άγκυρα» στην Αθήνα, στο Θέατρο Μεταξουργείο, όπου και θα παραμείνει για 20 παραστάσεις.

Μία παράσταση βασισμένη σε αληθινή αλληλογραφία ναυτικών και αφηγήσεις καπεταναίων (Καπετάνιου Τζώρτζη Μαράττου, Καββαδία κλπ).
Ένα έργο που μας ταξιδεύει απ΄ το 1940 έως σήμερα. Μια ιστορία που μας αφορά και μας εκφράζει όλους μαζί και τον καθένα προσωπικά.
Ναυτικοί και Θεατρίνοι έχουμε κάτι κοινό, έτσι λέει ο Καββαδίας. Αυτοί οι δύο κόσμοι μαζί μάς ταξιδεύουν, μας συγκινούν, μας κάνουν να ονειρευόμαστε. Τραγούδια ρεμπέτικα μέχρι τζαζ, ζωντανή μουσική, αυτοσχεδιασμοί, βιντεοπροβολές και πάνω απ΄ όλα οι αληθινές ναυτικές μας ιστορίες και τα γράμματα συνθέτουν το σκηνικό μας. Μια παράσταση αφιερωμένη σ΄ όλους τους ναυτικούς και στις οικογένειές τους. Μια παράσταση που μας κάνει να δούμε τη θάλασσα όχι από απόσταση αλλά μέσα από ένα καράβι φορτηγό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία : Μάνια Παπαδημητρίου
Επιμέλεια κειμένου : Φρόσω Ζαγοραίου, Μάνια Παπαδημητρίου
Σκηνικά-κοστούμια : Ερωφίλη Πολιτοπούλου
Φωτισμοι : Αλέκος Γιάνναρος
Οπτικό υλικό : Βαγγέλης Ευθυμίου, Κωνσταντίνος Ρούσσος
Αφίσα-εικαστικό υλικό : Ειρήνη Τσιράκη
Πιάνο: Αναστάσης Σαρακατσάνος
ΠΑΙΖΟΥΝ :
Τάσος Αντωνίου, Φρόσω Ζαγοραίου, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη, Σαμψών Φύτρος.

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων :
Δευτέρα : Αργεί
Τρίτη : Αργεί
Τετάρτη : 19:00
Πέμπτη : 20:30
Παρασκευή : 20:30
Σάββατο : 20:30
Κυριακή : 20:30

Τιμές Εισιτηρίων :
Γενική Είσοδος : 18 €
Φοιτητικό : 15 €

Διάρκεια : 65 λεπτά