Τέσσερις οι παραστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο»

15.12.2009
Mε τις παραστάσεις τεσσάρων καταξιωμένων θεατρικών δημιουργών (Λάκης Λαζόπουλος, Κάρμεν Ρουγγέρη, Σταύρος Τσακίρης και Γιώργος Κοτανίδης) ξεκινά τη φετινή θεατρική σεζόν το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Mε τις παραστάσεις τεσσάρων καταξιωμένων θεατρικών δημιουργών -Λάκης Λαζόπουλος, Κάρμεν Ρουγγέρη, Σταύρος Τσακίρης και Γιώργος Κοτανίδης - ξεκινά τη φετινή θεατρική σεζόν το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ως ευέλικτος, πολυσυλλεκτικός χώρος με εναλλακτικές δυνατότητες φιλοξενίας, ο «Ελληνικός Κόσμος» δίνει στέγη σε τέσσερις τελείως διαφορετικές ως προς το ύφος και τις απαιτήσεις παραστάσεις, που καλύπτουν πολλαπλά είδη θεάτρου: από μεγάλη θεατρική παραγωγή μέχρι παιδική παράσταση και από εναλλακτικό θέατρο μέχρι θεατρικό έργο με ψηφιακές αναπαραστάσεις που απαιτεί τη συνδρομή της τεχνολογίας.

Με τον τρόπο αυτό, ο «Ελληνικός Κόσμος» φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα πολυσυλλεκτικό κέντρο της σύγχρονης θεατρικής δημιουργίας, καλύπτοντας όσο το δυνατόν ευρύτερο φάσμα της θεατρικής παραγωγής στην πόλη.

Η αρχή έγινε πέρυσι με τον Λάκη Λαζόπουλο και την Κάρμεν Ρουγγέρη, που σημείωσαν τεράστια επιτυχία, καθώς χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τις δύο μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς. Φέτος, ο Σταύρος Τσακίρης και ο Γιώργος Κοτανίδης συμβάλλουν στους στόχους του «Ελληνικού Κόσμου» με δύο «διαφορετικές» παραστάσεις, που μαζί με την παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου και τη νέα παραγωγή της Κάρμεν Ρουγγέρη, θα ικανοποιήσουν το σύνολο του θεατρικού κοινού.

Εκτός από την αίθουσα Αντιγόνη του «ΘΕΑΤΡΟΝ», που κέρδισε τις εντυπώσεις του θεατρόφιλου κοινού την προηγούμενη σεζόν, φέτος δύο νέοι χώροι του «Ελληνικού Κόσμου» φιλοξενούν, για πρώτη φορά, θεατρικές παραστάσεις: η αίθουσα Ιφιγένεια στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» και η «ΘΟΛΟΣ», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου». Η αίθουσα Ιφιγένεια προορίζεται ως ο χώρος των μικρών θεατρικών παραγωγών, ενώ η «ΘOΛΟΣ», που έως σήμερα φιλοξενούσε μόνο προβολές Εικονικής Πραγματικότητας, ανοίγεται στα θεατρικά και αργότερα στα μουσικά δρώμενα.

Πιο συγκεκριμένα, στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» φιλοξενούνται οι εξής παραστάσεις:

- «Ο Βιοπαλαιστής στη Στέγη» Λάκης Λαζόπουλος
Αίθουσα Αντιγόνη, «ΘΕΑΤΡΟΝ» - Πρεμιέρα 11 Δεκεμβρίου.

- «ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ -Τρωικός Πόλεμος» Κάρμεν Ρουγγέρη
Αίθουσα Αντιγόνη, «ΘΕΑΤΡΟΝ» - Πρεμιέρα 22 Νοεμβρίου.

- «Ιωβ. Μία αυτοβιογραφία» Σταύρος Τσακίρης
Αίθουσα Ιφιγένεια, «ΘΕΑΤΡΟΝ» - Πρεμιέρα 5 Δεκεμβρίου έως και 20 Δεκεμβρίου.

-"QED" ή «Τί απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν» Γιώργος Κοτανίδης
«ΘΟΛΟΣ», θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας «Ελληνικού Κόσμου» - Πρεμιέρα
18 Δεκεμβρίου.