Από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στον Fernando Pessoa

17.12.2007
Από τις 18 Δεκεμβρίου και κάθε Τρίτη, το Θέατρο Τόπος Αλλού φιλοξενεί την παράσταση: «Η ΑΛΙΚΗ ΚΑΓΙΑΛΟΓΛΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ και ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ», σε μουσική Άλκη Μπαλτά. Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος
Από τις 18 Δεκεμβρίου και κάθε Τρίτη, το Θέατρο Τόπος Αλλού φιλοξενεί την παράσταση: «Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη», σε μουσική Άλκη Μπαλτά. Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος

Πρόκειται για μια θεατρική ? μουσική παράσταση, που βασίζεται σε 5 διηγήματα του συγγραφέα, (Η Γλυκοφιλούσα, Αγιά Αναστασσά, Καλούμπας, Τρελλή βραδιά, Μοιρολόγι της φώκιας) και σε μελοποιημένους στίχους του ίδιου, που μας οδηγεί σε μια διαφορετική προσέγγιση του κόσμου του Παπαδιαμάντη.

Η Καγιαλόγλου προσεγγίζει με ιδιαίτερη συγκίνηση τον λόγο του μεγάλου Σκιαθίτη, αναδεικνύοντας την τρυφερότητα του, την κατανόηση και την ανεκτικότητα του απέναντι στις ανθρώπινες αδυναμίες και κυρίως την περίτεχνη γλώσσα του.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, με τη μορφή κοντσέρτου, υπό την διεύθυνση του συνθέτη, στον Ιερό Χώρο της Αποκάλυψης στην Πάτμο και έχει κυκλοφορήσει σε ψηφιακό δίσκο σε παραγωγή της Αλίκης Καγιαλόγλου από την εταιρίας της «Συν Αθηνά και Χείρα Κίνει».


Τις Τετάρτες αρχής γενομένης από τις 19 Δεκεμβρίου θα δίνεται η παράσταση «Η Θαλασσινή Ωδή του Fernando Pessoa και η άλλη όψη των Fados».
Πρόκειται για την παρουσίαση του νέου ψηφιακού της δίσκου, στον οποίο επιλέγει και τραγουδά τα αγαπημένα της fados, αλλά και διαβάζει την «θαλασσινή ωδή», την μεγαλειώδη ποιητική σύνθεση του Πορτογάλου συγγραφέα, πάνω στον μύθο της ελεύθερης περιπέτειας του πνεύματος, υπογεγραμμένη από το alter ego του, Alvaro de Campos, σε μετάφραση Μαρίας Παπαδήμα.

Κλασσική και Πορτογαλική κιθάρα: Μιχάλης Σουρβίνος.
Σύλληψη, επιλογή, σύνθεση κειμένων και τραγουδιών, αφήγηση, τραγούδι, παραγωγή: Αλίκη Καγιαλόγλου.
Το έργο κυκλοφορεί από την εταιρία «Συν Αθηνά και Χείρα Κίνει»

Συν Αθηνά και Χείρα Κίνει
Συν Αθηνά και Χείρα Κίνει, τηλ. 210 8656004
www.topos-allou.gr
Ώρα έναρξης: 9.30
Τιμή εισιτηρίου: 20 €