Η Μάγια Λυμπεροπούλου επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης

27.11.2001
Η Μάγια Λυμπεροπούλου επιστρέφει μετά από απουσία 16 χρόνων στο θέατρο Τέχνης-Καρολος Κουν για να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στο έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ, "Στον Προορισμό". Ενα έργο που με πρόσχημα το θέατρο, τους ηθοποιούς και την επιτυχία, μιλάει με πολύ χιούμορ για μας τους ίδιους και τον προορισμό μας σε ετούτο τον κόσμο.
Η Μάγια Λυμπεροπούλου επιστρέφει μετά από απουσία 16 χρόνων στο θέατρο Τέχνης-Καρολος Κουν για να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στο έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ, "Στον Προορισμό".
Ενα έργο που με πρόσχημα το θέατρο, τους ηθοποιούς και την επιτυχία, μιλάει με πολύ χιούμορ για μας τους ίδιους και τον προορισμό μας σε ετούτο τον κόσμο.

Το έργο
Το έργο πραγματεύεται τη ασφυκτικό δέσιμο μιας χήρας με την κόρη της, τις σχέσεις έλξης και αποστροφής προς τον πεθαμένο πατέρα και προς ό,τι αντιπροσωπεύει. Και οι δύο φιλότεχνες, θεατρόφιλες, καλούνε έναν πολύ επιτυχημένο νεαρό θεατρικό συγγραφέα, στο εξοχικό τους κάπου στην Ολλανδία, για τις διακοπές.
Καθ' όλη τη διάρκεια του έργου, μέσω των τριών ανώνυμων προσώπων, παρελαύνουν όλες οι γνωστές θέσεις του Μπέρνχαρντ για τους ηθοποιούς και την τέχνη. Κατά πόσο η τέχνη έχει νόημα, ωφελεί ή χρησιμεύει σε κάτι;

Η Μάγια Λυμπεροπούλου για την παράσταση
"Ο Μπέρνχαρντ γράφει για ηθοποιούς. Το αστραφτερό του κείμενο εμπεριέχει τη σκηνοθεσία του. Δεν έχεις παρά να το ακολουθήσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι τα κείμενά του δεν είναι απαιτητικά. Αντίθετα, κινούνται μεταξύ Χαλιμάς και άλγεβρας, μεταξύ παραμυθιού και μαθηματικής ακρίβειας. Τα ίδια τα πρόσωπα του έργου σκηνοθετούν τόσο την πραγματικότητά τους όσο και τη μυθιστορία τους. Αυτό με κάνει να οδεύω προς την πρεμιέρα με ένα αίσθημα ανασφάλειας."

Οι συντελεστές
Τη μετάφραση του έργου έκανε ο Πέτρος Μάρκαρης, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκκορού, τη μουσική επιμελήθηκε ο Ιάκωβος Δρόσος και τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάγια Λυμπεροπούλου, Αντιγόνη Πανταζή, Αλέξης Σαρηπανίδης.

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου
Παραστάσεις: Πέμπτη-Σάββατο 21.15
Τετάρτη, Κυριακή 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 6000, 4500 (λαϊκή), 3500 (φοιτητικό)