Γεύσεις από την Πάτμο

09.07.2007
Αποδεικνύοντας ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο, η Vegghera κερδίζει Χρυσό Σκούφο και συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις ειδικών και μη.

Το εστιατόριο Vegghera στην Πάτμο δίκαια βρέθηκε αυτήν τη χρονιά ανάμεσα στα 32 καλύτερα εστιατόρια της χώρας μας και απέσπασε Χρυσό Σκούφο.

Δεν είναι βέβαια μόνο το φαγητό που έχει αναδείξει το εστιατόριο σε ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται είναι απόλυτα ταυτισμένος με το περιβάλλον αυτού του ατμοσφαιρικού και πανέμορφου νησιού. Οι πέτρινοι τοίχοι, οι αψίδες και η εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα δημιουργούν ένα μοναδικό συναίσθημα. Επειδή όμως οι άνθρωποι είναι τελικά αυτοί που υπογράφουν την επιτυχία, κάθε καλωσόρισμα στη Vegghera συνοδεύεται με ένα πλατύ και ευγενικό χαμόγελο, ενώ οι λεπτομέρειες είναι πάντα φροντισμένες, οι καρέκλες άκρως αναπαυτικές, τα τραπεζομάντιλα πεντακάθαρα και τα ποτήρια αστραφτερά...

Ανάμεσα στα πρώτα και δεύτερα ξεχωρίζουν πολλά πιάτα που έχουν φανατικούς οπαδούς όπως οι γαρίδες σε σιμιγδάλι με μελιτζάνα, σoς πορτοκάλι και τζίντζερ, το τιμπάλ γλώσσας με χτένια, φρέσκια νιόκι και σάλτσα πορτσίνι, αλλά και η κρύα σούπα καρπούζι με μους φέτας και βασιλικό. Τελικά αποδεικνύεται ότι ο ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου Vegghera Γιώργος Γρύλλης, γνωρίζει τα μυστικά της γεύσης πάρα πολύ καλά και τα συνοδεύει με διαλεγμένες ελληνικές και γαλλικές ετικέτες κρασιών.

Οσο για τα επιδόρπια; Είναι μια ευχάριστη έκπληξη γεύσης που ολοκληρώνει το δείπνο, ενώ η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη έρχεται πάντα μαζί με τον λογαριασμό ο οποίος είναι αντιστρόφως ανάλογος της υψηλής ποιότητας. Η.Γ.-Σ.

[info]
Vegghera, Σκάλα Πάτμος, τηλ.: 22470 32988.