Μεταφορά πρεμιέρας για τον Κωσταντίνο Ρήγο

20.10.2009
Λόγω καθυστέρησης εκτελωνισμού "Τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα" δεν πρόλαβαν να συγκεντρωθούν όλα εγκαίρως στο Θέατρο Ροές. Με την ευχή όλων οτι το τελωνείο θα κινηθεί στον υποσχόμενο χρόνο η πρεμιέρα για τις 29/10.
Λόγω καθυστέρησης εκτελωνισμού "Τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα" δεν πρόλαβαν να συγκεντρωθούν όλα εγκαίρως στο Θέατρο Ροές. Με την ευχή όλων οτι το τελωνείο θα κινηθεί στον υποσχόμενο χρόνο η πρεμιέρα για τις 29/10.

O Κωνσταντίνος Ρήγος και η Έλενα Πέγκα συναντιούνται ξανά μετά από δέκα χρόνια για να δημιουργήσουν "Τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα" στο Θέατρο Ροές από 29 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Το έργο «Tα ρούχα του αυτοκράτορα», πρωτοπαρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 1999 στο κλαμπ +SODA στην Αθήνα, με τεράστια απήχηση.

Η πασαρέλα του τότε, μετατρέπεται σε μια τραπεζαρία τοποθετημένη σε ένα υπερμεγέθες λευκό... μπάνιο. Τα θέματα του έργου παραμένουν συγκλονιστικά επίκαιρα μια δεκαετία μετά. Το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με την απορία για το αν ο βασιλιάς είναι γυμνός, ενώ όλοι θαυμάζουν την «στολή» του, θα μπορούσε να είναι η κεντρική απορία του σήμερα. Εθελοτυφλούμε συνεχώς μπροστά στην αυτονόητη Αλήθεια. Η φτώχεια, ο πλούτος, η εξουσία, η Μόδα, ο καταναλωτισμός, το ντυμένο και... το γυμνό, μέσα σε ένα γνήσια προκλητικό σκηνικό.

O Κωνσταντίνος Ρήγος επιστρέφει για να ανατρέψει την ίδια του την δημιουργία σε μια ολοκαίνουρια φρέσκια παράσταση με τη Δήμητρα Ματσούκα και το Μιχάλη Θεοφάνους στους κεντρικούς ρόλους.

Σκηνοθεσία: Κωσταντίνος Ρήγος
Δραματουργική συνεργασία: Ξένια Αηδονοπούλου
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Επιμέλεια Κοστουμιών: Νατάσα Δημητρίου
Βοηθός Σκηνοθέτης: Θωμάς Διάφας
Βοηθός Ενδυματολόγου: Μάρκος Ανδριώτης
Φωτογραφίες: Κωσταντίνος Ρήγος
Βοηθός Φωτογράφος: Νικόλας Λούκα

Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος,

Παίζουν με σειρά εμφάνισης
Δήμητρα Ματσούκα, Μιχάλης Θεοφάνους, Λευτέρης Βασιλάκης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Νίκος Καρδώνης, Τάσος Πυργιέρης

Θέατρο Ροές: Ιάκχου 16, Γκάζι (Στάση Μετρό Κεραμεικός)
Tηλ. Κρατήσεων: 210 3474312
Ώρες ταμείου: 10-2 & 5-10 καθημερινά εκτός Δευτέρας.
Παραστάσεις: Τετάρτη-Κυριακή στις 21:30, Παρασκευή 21:30 & 11:00 (μεταμεσονύκτια)