Το τελευταίο δάκρυ

02.11.2001
Μέσα λοιπόν από το βλέμμα και τα πολλές φορές κωμικοτραγικά ευρήματα του συγγραφέα μπορείτε να "απολαύσετε" Έρωτες ανάμεσα σε τυραννόσαυρους και λάγνες τραπεζοθυρίδες. Ηλεκτρικές καρέκλες Υψηλής Ακροαματικότητας και μαγεμένα βιβλία, εκδικητικά φαντάσματα και ιδιότροπους τενόρους, τη κρουαζιέρα της Νέας Δεξιάς και τη Σχολή Υποχρεωτικής Τηλεθέασης, την ηθική του σκουληκιού και την ηθική του Σοντάρ,
"Ήρθε η στιγμή που τόσο περιμένατε. Σκίτζο και Καρέτι, ησυχία σας παρακαλώ! Κάποιος να τους χωρίσει! Βλέπετε το πρόσωπο του κατάδικου. Ένα μεσογειακό πρόσωπο. Το πρόσωπο ενός ανθρώπου σαν κι εμάς ... Ο τεχνικός ξεκινάει την αντίστροφη μέτρηση. Μπορείτε να δείτε τα δευτερόλεπτα να τρέχουν εκεί πάνω στο βίντεο. Είμαστε 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Να υπενθυμίσουμε ότι όποιος θέλει μπορεί ακόμα να κλείσει την τηλεόρασή του. Είναι δική σας επιλογή αν θα παρακολουθήσετε ή όχι. Αυτή είναι η δημοκρατία. Είμαστε στα 8 δευτερόλεπτα. Προσέξτε καλά τα φώτα πάνω απ' την καρέκλα. Όταν θα ανάψουν και τα τρία, θα σημαίνει ότι η εκκένωση έχει ξεκινήσει. Μένουν τρία δευτερόλεπτα ... δύο ... ένα."
Πρόκειται για μία on- line εκτέλεση σε ηλεκτρική καρέκλα που μπορείτε να "παρακολουθήσετε" διαβάζοντας το "Τελευταίο Δάκρυ", ένα διαυγές χρονικό της καθημερινής φρίκης και του σύγχρονου παραλόγου που βιώνουμε καθημερινά. Ο Stefano Benni με το προσωπικό του- ιδιαίτερο ύφος σατιρίζει και καυτηριάζει τα τεκταινόμενα στο χώρο της πολιτικής, των ΜΜΕ και της κοινωνίας γενικότερα.
Μέσα λοιπόν από το βλέμμα και τα πολλές φορές κωμικοτραγικά ευρήματα του συγγραφέα μπορείτε να "απολαύσετε" Έρωτες ανάμεσα σε τυραννόσαυρους και λάγνες τραπεζοθυρίδες. Ηλεκτρικές καρέκλες Υψηλής Ακροαματικότητας και μαγεμένα βιβλία, εκδικητικά φαντάσματα και ιδιότροπους τενόρους, τη κρουαζιέρα της Νέας Δεξιάς και τη Σχολή Υποχρεωτικής Τηλεθέασης, την ηθική του σκουληκιού και την ηθική του Σοντάρ, δολοφόνους με σμόκιν και παραισθησιογόνους Ορφέες, τις φλυαρίες της αριστεράς και τη μιζέρια του κομφορμισμού, το Μέγαρο και τα Εννιά Θαύματα και τον πλανήτη Μπλετόν, αστακούς που μιλάνε και σαφάρι έργων τέχνης.

Εκδόσεις Π. Τραυλός
Σειρά Κρύσταλλο
Τίτλος: Το τελευταίο δάκρυ
Συγγραφέας: Stefano Beni
Σελίδες: 254
ΙSBN: 960-7990-32-3