Η 5η Διεθνής Εκθεση Τέχνης στη Νέα Υόρκη!

25.10.2001
Με ένα πολιτιστικό γεγονός, που στοχεύει να προκαλέσει τις εντυπώσεις, η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότητα Αμερικής, θα δηλώσει την παρουσία της στη Νέα Υόρκη, που αρχίζει δειλά αλλά σταθερά να αποκτάει τους καθημερινούς ρυθμούς της. Έτσι την Πέμπτη , 1η Νοεμβρίου παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου θα εγκαινιασθεί στον Καθεδρικό Ναό της Νέας Υόρκης η 5η Διεθνής Έκθεση Τέχνης 2001, η οποία φιλοξενεί έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, σε μια προσπάθεια να φέρει την ελληνική τέχνη σε επαφή με το ελληνοαμερικανικό κοινό.
Με ένα πολιτιστικό γεγονός, που στοχεύει να προκαλέσει τις εντυπώσεις, η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότητα Αμερικής, θα δηλώσει την παρουσία της στη Νέα Υόρκη, που αρχίζει δειλά αλλά σταθερά να αποκτάει τους καθημερινούς ρυθμούς της.
Ετσι την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου θα εγκαινιασθεί στον Καθεδρικό Ναό της Νέας Υόρκης η 5η Διεθνής Έκθεση Τέχνης 2001, η οποία φιλοξενεί έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, σε μια προσπάθεια να φέρει την ελληνική τέχνη σε επαφή με το ελληνοαμερικανικό κοινό. Η έκθεση, που τελεί υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του γνωστού ζωγράφου Γιάννη Αμοργιανού περιλαμβάνει έργα των Δεβλέτογλου, Φασιανού, Λαμπρινού, Μυταρά, Μακρουλάκη, Σαμίου και άλλων γνωστών ζωγράφων".
Επίτιμος προσκεκλημένος της βραδιάς θα είναι ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Όσκαρ ντε Λα Ρέντα, ο οποίος δέχθηκε με τιμή την πρόσκληση της Εθνικής Φιλοπτώχου για τα εγκαίνια της έκθεσης.
Η Εθνική Φιλοπτωχος, που επί της τριετούς προεδρίας της Ευανθίας Κοντάκη, έχει διοργανώσει πολλές επιτυχημένες εκδηλώσεις ανά την Αμερική για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αυτή τη φορά θα διαθέσει μέρος των εσόδων της έκθεσης για την ανακούφιση των οικογενειών των θυμάτων του τρομοκρατικού πλήγματος. Αλλωστε, η Ευανθία Κοντάκη έχει κάνει έκκληση από καιρό στις τοπικές οργανώσεις των φιλόπτωχων οργανώσεων ανά τις ΗΠΑ προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ποσό ύψους 500.000 δολαρίων για να ενισχυθεί το ειδικό αρχιεπισκοπικό ταμείο που έχει δημιουργηθεί για την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου.
Πάντως, η διοργάνωση της έκθεσης, που αναμένεται να έχει κοσμοσυρροή, αποτελεί μια μαρτυρία ότι η Νέα Υόρκη -έστω και χωρίς τους πύργους της- αναζητεί απελπισμένα την επάνοδο στην καθημερινότητά της , που τη διατάραξε το πλήγμα της τρομοκρατικής επίθεσης.