Υμνος στην σύγχρονη γυναίκα στο ''Αέναον''

18.10.2001
Μια φρέσκια προσέγγιση στο πανάρχαιο αλλά "σαγηνευτικό" θέμα που λέγεται "γυναίκα" μας παρουσιάζει η Λίζα Μέρλιν-Βασιλάτου στην 4η ατομική της έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στις 20.00, στην αίθουσα τέχνης "Αέναον". Η έκθεση "1998-2001" αποτελείται από μια σειρά σαράντα έργων -Μικτή Τεχνική, μικρών διαστάσεων- που αποτελούν τη δουλειά της τα τρία τελευταία χρόνια.
Μια φρέσκια προσέγγιση στο πανάρχαιο αλλά "σαγηνευτικό" θέμα που λέγεται "γυναίκα" μας παρουσιάζει η Λίζα Μέρλιν-Βασιλάτου στην 4η ατομική της έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στις 20.00, στην αίθουσα τέχνης "Αέναον".
Η έκθεση "1998-2001" αποτελείται από μια σειρά σαράντα έργων -Μικτή Τεχνική, μικρών διαστάσεων- που αποτελούν τη δουλειά της τα τρία τελευταία χρόνια.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιστορικός τέχνης Στέλιος Λυδάκης, προλογίζοντας τον κατάλογο της έκθεσης, γράφει: "...Η ζωγράφος Λίζα Μέρλιν-Βασιλάτου έχει στην καλλιτεχνική της πορεία απαλλαγεί από όλες τις παραδοσιακές δεσμεύσεις, βρίσκοντας τον εαυτό της εκεί που το χρώμα υποκειμενικοποιείται και φορτίζεται με το προσωπικό αίσθημα. Γι' αυτόν το λόγο η έκφρασή της παραμένει δυναμική ακόμη και στις περιπτώσεις που το ίδιο το μοτίβο χαρακτηρίζεται από μία περισσότερο λυρική υφή.
Τελικά, το χρώμα, δυναμικό και φορτισμένο από το αίσθημα, αποκτά μια διονυσιακή οργασμικότητα, φτάνοντας ως την αναζήτηση των θερμών τόνων του χρυσού. Το παιχνίδι άλλωστε θερμών και ψυχρών χρωματικών τόνων συντελείται με ένα εσωτερικό πάθος που κάνει την εικόνα να επιβάλλεται με τη δύναμη αλλά και το γνήσιο και άμεσο αίσθημα που εκφράζονται σ' αυτήν. Η ζωγράφος με την τελευταία δουλειά της εκφράζει μια από τις ωριμότερες στιγμές του συνολικού έργου της".

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Νοεμβρίου 2001.
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα: 18.00-21.30
Τρίτη έως Σάββατο: 10.00-14.00 και 18.00-21.30