Η ανώτερη βαθμολογία στους Χρυσούς Σκούφους είναι το 20 και με 1 Σκούφο βραβεύονται τα εστιατόρια με βαθμολογία πάνω από 14,5.
Σπονδή (17,5/20) Γαλλική κουζίνα με την επιμέλεια του Eric Frechon που έχει δύο αστέρια Michelin στο Παρίσι.
Πύρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ. 210-7520658
Etrusco (17/20) Ο Εκτορας Μποτρίνι βρίσκεται στα καλύτερά του. Στο γευσιγνωστικό μενού «tecnica e contrasti» θα δοκιμάσετε πιάτα φτιαγμένα με τεχνικές μοναδικά νεωτεριστικές.
Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα, τηλ. 26610-93342
Matsuhisa Mykonos (16/20) Γιαπωνέζικη κουζίνα από τον γνωστό Nobu, που με κομψότητα, αρμονία και τεχνική φτιάχνει μια κουζίνα που θα σας κάνει να παραμιλάτε.
Ξεν. «Βelvedere», Χώρα Μυκόνου, τηλ. 22890-25122
Πιλ-Πουλ et Jrm Serres (16/20) Η μετακίνηση του Jrm Serres ήταν η μεγάλη είδηση της σεζόν, πόσο μάλλον όταν τρεις μόλις μήνες μετά την άφιξή του στο πανέμορφο νεοκλασικό του Θησείου χάρισε στο Πιλ-Πουλ ένα αστέρι Μichelin.
Αποστ. Παύλου 51 & Πουλοπούλου, Θησείο, τηλ. 210-3423665
Squirrel (16/20) Ενας χώρος που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στη Γαλλική Ριβιέρα. Πολύ καλό φαγητό με μεσογειακές αποχρώσεις από τον Herv Pronzato και εξαιρετικό σέρβις και art de la table.
Ξεν. Danai Beach Resort, Νικήτη, Χαλκιδική, τηλ. 23750-22310
Alfredos (15,5/20) Το καλύτερο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, με σταθερή άνοδο, υποδειγματικό σέρβις και φυσικά πολύ καλή γαλλική κουζίνα.
Hyatt Regency Thessaloniki, 13ο χλμ. Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Περαίας, τηλ. 2310-491234
Βαρούλκο (15,5/20) Δεν χρειάζονται πολλοί χαρακτηρισμοί και σχόλια για τον Λευτέρη Λαζάρου, τον άνθρωπο που έδωσε στο ψάρι γκουρμέ διάσταση στην Ελλάδα.
Πειραιώς 80, τηλ. 210-5228400, 210-5228800
Calypso (15,5/20) Η καταπληκτική θέα στη θάλασσα και το κομψό περιβάλλον είναι απλά ένα συμπλήρωμα στην εξαιρετική κουζίνα του Jacques le Divellec.
Ξεν. Elounda Peninsula All Suite Hotel, Ελούντα, Κρήτη, τηλ. 28410-68250
48 The Restaurant (15,5/20) Ο Χριστόφορος Πέσκιας παίρνει ελληνικά πιάτα και πρώτες ύλες και με προχωρημένες τεχνικές και άρτια γνώση δίνει μορφή σε αυτό που λέμε ελληνική γαστρονομία.
Αρματολών και Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, τηλ. 210-6411082
Vardis (15,5/20) Ο ερχομός του σεφ Alexandre Trancher από το Tour dArgent στο Παρίσι έδωσε έναν αέρα γαλλικής φινέτσας και κομψότητας στο ανακαινισμένο εστιατόριο.
Ξεν. Πεντελικόν: Δηληγιάννη 66, Κεφαλάρι, τηλ. 210-6230650-6
Διόνυσος (15/20) Είναι το γκουρμέ εστιατόριο του Elounda Beach και χρησιμοποιεί υλικά της Κρήτης και τις γνώσεις του για μια μεσογειακή κουζίνα βαθιάς φινέτσας.
Ξεν. Elounda Beach, Ελούντα, Κρήτη, τηλ. 28410-63000
Εδωδή (15/20) Το πιο γλυκό εστιατόριο των Σκούφων, τέλειο για ρομαντικά τετ α τετ και όχι μόνο. Εκτός από την καλοφτιαγμένη δημιουργική κουζίνα παρουσιάζει και το μενού με απόλυτα θεατρικό τρόπο.
Βεϊκου 80, Κουκάκι, τηλ. 210-9213013
Hytra (15/20) Η επιμέλεια του Γάλλου Alain Parodi πάνω σε πιάτα της ελληνικής κουζίνας αφήνει ένα touch που οφείλετε να δοκιμάσετε. Οπως τα κεφτεδάκια με ντομάτα-πορτοκάλι. Ωραία η crme brle με λεμόνι και η πανακότα με χαλβά.
Ναυάρχου Αποστόλη 7, Ψυρρή, τηλ. 210-3316767
Kiku (15/20) Μετά την ολοκληρωτική ανακαίνιση έγινε ένας καταπληκτικός χώρος και διατήρησε το εξαιρετικό γιαπωνέζικο φαγητό. Το καλύτερο σούσι της Αθήνας.
Δημοκρίτου 12, Κολωνάκι, τηλ. 210-3647033
La Bouillabaisse (15/20) Ο σεφ υπογράφει ένα δημιουργικό μενού φτιαγμένο από υλικά της Κρήτης, με επιρροές από την Ασία και την Ανατολή.
Ξεν. Minos Beach, Αγιος Νικόλαος, Κρήτη, τηλ. 28410-22345
Milos Estiatorio (15/20) Πόσο γκουρμέ μπορεί να είναι ένα ψάρι ψημένο στα κάρβουνα; Φάτε εδώ και θα το διαπιστώσετε. Μοναδικές πρώτες ύλες απ όλη την Ελλάδα.
Ξεν. Hilton, Βασ. Σοφίας 46, τηλ. 210-7244400
Ντομάτα (15/20) Ταλαντούχος, ευρηματικός, ανεξάντλητος, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος κάνει θαύματα με τις πρώτες ύλες της Χαλκιδικής.
Ξεν. Sani Resort, Sani Marina, Σάνη, Χαλκιδική, τηλ. 23740-31231-2
Ρlus
Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με 1 Χρυσό Σκούφο και η βαθμολογία τους είναι 14,5.
Απλά: Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος σε αθηναϊκό περιβάλλον με ευρηματική και πάλι κουζίνα.
Χαριλάου Τρικούπη 135 & Εκάλης, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210-6203102
Blue Lagoon :Η καλύτερη πρόταση σε ολόκληρη τη χώρα για πολυνησιακή κουζίνα.
Ξεν. Elounda Beach, Ελούντα, Κρήτη, τηλ. 28410-63000
Boschetto: Με ιταλικές νότες στην κουζίνα.
Αλσος Ευαγγελισμού, τηλ. 210-7210893, 210-7227324
Byblos: Επιμέλεια από τον Alain Parodi και μεσογειακά πιάτα με μοναδική φινέτσα.
Ξεν. Porto Sani Village, Sani Resort, Σάνη Χαλκιδικής, τηλ. 23740-99400
Cibus :Στην πάλαι ποτέ Αίγλη, το ανακαινισμένο εστιατόριο με τη φροντίδα ενός έμπειρου Ιταλού σεφ.
Αίγλη Ζαππείου, τηλ. 210-3369364, 210-3369300
F: Με εξαιρετικό κατάλογο κρασιών και δημιουργική κουζίνα.
Ξεν. Elounda Bay Palace, Ελούντα, Κρήτη, τηλ. 28410-67000
Grand Balcon: Ο Εκτορας Μποτρίνι επιμελείται το μενού του ωραιότερου μπαλκονιού της Αθήνας.
Ξεν. St George Lycabettus, Κλεομένους 2, Κολωνάκι, τηλ. 210-7290712
Kohylia: Ενα από τα ομορφότερα εστιατόρια της Αθήνας, που διαθέτει και εξαιρετική κουζίνα.
Ξεν. Grand Resort Lagonissi, 40ό χλμ. Λεωφ. Αθηνών - Σουνίου, τηλ. 22910-76000
Κουκούμαβλος: Φαντασία, έμπνευση και η δημιουργική κουζίνα του Νίκου Πουλιάση.
Φηρά, Σαντορίνη, τηλ. 22860-23807
LOrangerie: Κρητικό παραδοσιακό ριζότο από αρνί και φρέσκα λαχανικά. Τι λέτε;
Ξεν. Blue Palace, Πλάκα Ελούντας, Κρήτη, τηλ. 28410-65500
Μαυρίκος: Ενα απλό εστιατόριο που με τη δημιουργικότητά του πάνω στην ελληνική κουζίνα γίνεται προορισμός.
Κεντρική πλατεία Λίνδου, Ρόδος, τηλ. 22440-31232
Premire: Μοναδική θέα σε όλη την Αθήνα και η γαλλική κουζίνα του Σωτήρη Ευαγγέλου.
Ξεν. Intercontinental, Συγγρού 89-93, τηλ. 210-9206000
Vegghera: Μήπως να πάτε στην Πάτμο για ένα... προσκύνημα στη μεσογειακή του κουζίνα;
Σκάλα, Πάτμος, τηλ. 22470-32988
Water Restaurant: Η επιμέλεια του Eric Frechon κάνει θαύματα και εδώ, με μεσογειακά πιάτα.
Ξεν. Sani Asterias Suites, Sani Resort, Σάνη, Χαλκιδική, τηλ. 23740-99400
1800 :Ενα υπέροχο καπετανόσπιτο, με δημιουργική κουζίνα που συναρπάζει.
Οία, Σαντορίνη, τηλ. 22860-71485