''Η Πολιορκία του Λένινγκραντ'' ταξιδεύει...

15.10.2001
Δύο σημαντικές πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου, η Ρένη Πιττακή και η Μπέττυ Αρβανίτη, παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, το έργο του Ισπανού συγγραφέα Jose Sanchis Sinisterra, "Η Πολιορκία του Λένινγκραντ". Το έργο διαδραματίζεται σε ένα εγκαταλειμμένο θέατρο, "Το Θέατρο των Φαντασμάτων". Μέσα σε αυτό ζουν επί είκοσι χρόνια δύο γυναίκες, η Ναταλία και η Πρισίλα. Κεντρικός πυρήνας της ζωής και των αναμνήσεών τους είναι ο Νέστορας, εμπνευστής και σκηνοθέτης του θεάτρου -σύζυγος της μίας, εραστής της άλλης- που πριν από είκοσι χρόνια βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Δύο σημαντικές πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου, η Ρένη Πιττακή και η Μπέττυ Αρβανίτη, παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, το έργο του Ισπανού συγγραφέα Jose Sanchis Sinisterra, "Η Πολιορκία του Λένινγκραντ".

Το έργο διαδραματίζεται στο "Θέατρο των Φαντασμάτων", ένα εγκαταλελειμμένο στην ουσία θέατρο. Μέσα σε αυτό ζουν επί είκοσι χρόνια δύο γυναίκες, η Ναταλία και η Πρισίλα. Κεντρικός πυρήνας της ζωής και των αναμνήσεών τους είναι ο Νέστορας, εμπνευστής και σκηνοθέτης του θεάτρου -σύζυγος της μίας, εραστής της άλλης- που πριν από είκοσι χρόνια βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Οι δύο αντίζηλες αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους σε μία κοινή αποστολή: να διαλευκάνουν το μυστήριο του θανάτου του, ψάχνοντας στα αρχεία του Θεάτρου ένα έργο με τίτλο "Η Πολιορκία του Λένινγκραντ", ενώ παράλληλα προσπαθούν να σώσουν το θέατρο που απειλείται με κατεδάφιση.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι δύο γυναίκες ζουν ένα παραλήρημα κωμικών και δραματικών συγκρούσεων μέσα από τρυφερούς και σαρκαστικούς διαλόγους.

Σκηνοθεσία: Μίμης Κουγιουμτζής
Μετάφραση: Κατερίνα Χαλκίδου
Σκηνικά: Απόστολος Βέττας
Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα
Μουσική και ηχητική επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Πρωταγωνιστούν: Ρένη Πιττακή, Μπέττυ Αρβανίτη

Παραστάσεις:
Πάτρα: 20-27 Οκτωβρίου στο Θέατρο Απόλλων
Θεσσαλονίκη: 1-8 Νοεμβρίου στο Θέατρο Σταυρούπολη