Ο Εχθρός του Ποιητή ''μετακομίζει'' στο Θέατρο Τέχνης

15.10.2001
Το έργο του Γιώργου Χειμωνά, "Ο Εχθρός του Ποιητή", που διασκεύασε και σκηνοθέτησε η Μάγια Λυμπεροπούλου και το οποίο ανέβασε την περασμένη άνοιξη στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Πάτρας, παρουσιάζεται από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου μέχρι και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Τέχνης. Το ποιητικό αυτό έργο του Γιώργου Χειμωνά είναι μια κραυγή αγωνίας για την ουσία της τέχνης, μέσα από την ιστορία ενός 37χρονου ποιητή που σκιαγραφεί τα γεγονότα της ζωής του.
Το έργο του Γιώργου Χειμωνά, "Ο Εχθρός του Ποιητή", που διασκεύασε και σκηνοθέτησε η Μάγια Λυμπεροπούλου και το οποίο ανέβασε την περασμένη άνοιξη στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Πάτρας, παρουσιάζεται από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου μέχρι και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Τέχνης.

Το ποιητικό αυτό έργο του Γιώργου Χειμωνά είναι μια κραυγή αγωνίας για την ουσία της τέχνης, μέσα από την ιστορία ενός 37χρονου ποιητή που σκιαγραφεί τα γεγονότα της ζωής του. Είναι ένα ενιαίο αφήγημα χωρισμένο σε δύο μέρη: τον "Εχθρό του Ποιητή" και τον "Βοηθό των Θαμμένων". Εμβόλιμο επεισόδιο, ο "Διάδρομος", που χρησιμεύει σαν ένα πέρασμα που πρέπει να διασχίσει ο θεατής για να φτάσει στο τέλος του θεατρικού ταξιδιού.

Μια σύγχρονη παράσταση στην οποία "πρωταγωνιστεί" ο λόγος του Γιώργου Χειμωνά: "Κι εγώ που είμαι ποιητής ήξερα πόσο οι ποιητές κινδυνεύουν από τους αγαπημένους. Τους διεκδικούν από το μοναδικό ον που έχουν ανάγκη οι ποιητές. Τον άγνωστο και αθέατο μάρτυρα της ζωής τους. Αυστηρός και ως το τέλος βουβός, τον αισθάνομαι να με παρακολουθεί από παντού. Γνωρίζει όλα τα πράγματα της ζωής μου, ορίζει την ποίησή μου. Μονάχα αυτός μπορεί να επέμβει..."

Θεατρική προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Μάγια Λυμπεροπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Δαμιανός Ζαρίφης
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Φωτισμοί: Σάκης Μπριρμπίλης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βίκυ Βολιώτη, Λεωνίδας Κακούρης, Τζίνα Καλαντζή, Ναταλία Καποδίστρια, Δημήτρης Κεφσερίδης, Μάγια Λυμπεροπούλου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα)
Παραστάσεις:
Τρίτη-Σάββατο 21.15
Σάββατο 19.00 (απογευματινή)
Κυριακή: 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 6000, 4000 (φοιτητικό)