Επισκεφθείτε το καταπράσινο ''Πάρκο''

28.09.2001
Παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι βρίσκεται πλέον πίσω μας ημερολογιακά, ο καιρός εξακολουθεί να δείχνει το καλό του πρόσωπο, προτρέποντας μας να προτιμήσουμε τα εστιατόρια με κήπους και τραπεζάκια έξω. Μιά απο τις οάσεις που βρίσκουμε στο κέντρο της Αθήνας είναι και το καταπράσινο Πάρκο Ελευθερίας. Σ' έναν πανέμορφο κήπο με πικροδάφνες και πρασινάδες ολόγυρα, οι Αθηναίοι απολαμβάνουν εδώ και χρόνια το ποτό ή το φαγητό τους, σε μιά δροσερή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Στο χώρο του μπαρ δεσπόζουν τα παστέλ χρώματα, ενώ διακοσμητικό highlight αποτελούν οι συνθέσεις με καθρέπτες.
Παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι βρίσκεται πλέον πίσω μας ημερολογιακά, ο καιρός εξακολουθεί να δείχνει το καλό του πρόσωπο, προτρέποντας μας να προτιμήσουμε τα εστιατόρια με κήπους και τραπεζάκια έξω. Μιά απο τις οάσεις που βρίσκουμε στο κέντρο της Αθήνας είναι και το καταπράσινο ''Πάρκο Ελευθερίας''. Σ' έναν πανέμορφο κήπο με πικροδάφνες και πρασινάδες ολόγυρα, οι Αθηναίοι απολαμβάνουν εδώ και χρόνια το ποτό ή το φαγητό τους, σε μιά δροσερή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Στο χώρο του μπαρ δεσπόζουν τα παστέλ χρώματα, ενώ διακοσμητικό highlight αποτελούν οι συνθέσεις με καθρέπτες.

Αναφορικά με το γευστικό του ...πράγματος, η κουζίνα του Πάρκου προσφέρει εκλεκτές επιλογές από την ελληνική κουζίνα με διακριτικές δημιουργικές πινελιές. Από τα ορεκτικά ξεχωρίσαμε τα γιαπράκια με αμπελόφυλλο και κιμά που συνοδεύονταν από μιά δροσιστική σος γιαουρτιού, ενώ πολύ νόστιμα ήταν το γεμιστό κανταϊφι με διάφορα τυριά και κρέμα και τα μανιτάρια με ροκφορ. Στο Πάρκο οι λάτρεις της φρέσκιας σαλάτας θα βρουν το χώρο τους, καθώς το μενού περιλαμβάνει δέκα επιλογές. Επιλέξαμε την πράσινη με σος πέστο με διάφορα μαρούλια, ρόκα, καλαμπόκι, φινόκιο, η οποία άφησε μιά ιδιαίτερα δροσιστική αίσθηση στον ουρανίσκο.

Περνώντας στα κυρίως πιάτα, οι επιλογές του σπαγγέτι πέστο με βασιλικό, κουκουνάρι και παρμεζάνα αλλά του πιάτου με τα φιλετάκια του σεφ μας άφησαν πολύ ικανοποιημένους όσον αφορά τη γεύση και την εντυπωσιακή τους εμφάνιση. Τα επιδόρπια ήταν αρκετά καλά, με τη μους σοκολάτα και την τιραμισού να κλέβουν την παράσταση. Το γεύμα σας θα συνοδεύσει κάποιο από τα γνωστά κρασιά των ελλήνων παραγωγών.
Αν κάποιο από τα εναπομείναντα ζεστά βράδια του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου επιθυμήσετε κάτι δροσερό και ταυτόχρονα εκλεκτό, το Πάρκο Ελευθερίας μπορεί να είναι μιά από τις πρώτες επιλογές σας.

Πάρκο Ελευθερίας : Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας
Τηλέφωνο : 7223784
Καθημερινά : Από τις 12.00 - 20.00 και από τις 20.30 έως 2.00
Τιμή κατ' άτομο : 10-12.000 δρχ.