Κλασική γαλλική κουζίνα στο ''Σπύρος και Βασίλης''

28.09.2001
''Η γοητεία του κλασικού'' είναι η φράση στην οποία συμπυκνώνεται ο συνδυασμός γεύσης και διακόσμησης που μπορείτε να ανακαλύψετε στο εστιατόριο ''Σπύρος και Βασίλης'', το οποίο εδώ και 26 χρόνια προσφέρει φίνες γεύσεις με εμφανείς επιρροές από τη γαλλική κουζίνα. Η απαράμιλλη αισθητική και τα ανώτερα standards παραμένουν σταθερές αξίες στο ''Σπύρος και Βασίλης'', το οποίο στεγάζεται σ' ένα χώρο δύο επιπέδων.
''Η γοητεία του κλασικού'' είναι η φράση στην οποία συμπυκνώνεται ο συνδυασμός γεύσης και διακόσμησης που μπορείτε να ανακαλύψετε στο εστιατόριο ''Σπύρος και Βασίλης'', το οποίο εδώ και 26 χρόνια προσφέρει φίνες γεύσεις με εμφανείς επιρροές από τη γαλλική κουζίνα. Η απαράμιλλη αισθητική και τα ανώτερα standards παραμένουν σταθερές αξίες στο ''Σπύρος και Βασίλης'', το οποίο στεγάζεται σ' ένα χώρο δύο επιπέδων. Στο περιβάλλον δεσπόζει η σάλα, τα χρώματα της οποίας ''παίζουν'' στα ζεστά γήινα χρώματα. Εντυπωσιακοί πίνακες στολίζουν τους τοίχους στο χρώμα της ώχρας, ενώ καλαίσθητα φαναράκια συμπληρώνουν την κλασική και παράλληλα κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα.
Και βέβαια, συνέχεια της κλασικής διακόσμησης και της αρχοντιάς που εκπέμπει ο χώρος αποτελεί το μενού, το οποίο περιλαμβάνει πιάτα προσεκτικά επιλεγμένα από τη φίνα γαλλική γαστρονομική παράδοση. Από τα ορεκτικά επιλέξαμε τα σαλιγκάρια μπουργκινιόν, αλλά και τα βατραχοπόδαρα. Στα κύρια πιάτα, τα φιλέτα με τις εκπληκτικές σάλτσες κλέβουν την παράσταση με την ενυτπωσιακή γεύση και εμφάνισή τους. Ξεχωρίσαμε το πιπεράτο, το entrecote με σάλτσα μπεαρνέζ αλλά και το κλασικό φιλέτο με την υπέροχη sauce ''Cafe de Paris''. Απαραίτητο συνοδευτικό των πιάτων μιά πιατέλα με τραγανιστές τηγανητές πατάτες γαλλικού τύπου. Το δείπνο σας θα ολοκληρώσει γλυκά το επιδόρπιο, ένα νοστιμότατο σουφλέ σοκολάτας. Για να συνοδεύσετε το φαγητό σας μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις εκατό επιλογές ελληνικων και γαλλικών κρασιών που διαθέτει η κάβα ή κόκκινο αγιωργίτικο Νεμέας.
Οσοι, λοιπόν, αρέσκονται στις φίνες γεύσεις και επιθυμούν να τις απολαύσουν σ' ένα εξίσου εκλεκτό περιβάλλον, το restaurant ''Σπύρος και Βασίλης'' είναι η ιδανική πρόταση για έξοδο.
Σπύρος και Βασίλης : Λάχητος 5 Κολωνάκι
Τηλέφωνο : 7235575
Καθημερινά : Από 8.30-1.30 μ.μ.
Τιμή κατ' 'ατομο : 9-10.000 δρχ.