Δε μ' αρέσουν οι Κυριακές

21.09.2001
Ο Ρέμος Βεργής, μεσήλικας συγγραφέας πολύ αγαπητός στη νεολαία, λάτρης των μικρών απολαύσεων, στοχαστικός και συγκρατημένος. Ο Ερμής Ζηρίτης, νεαρός τέως hacker, νυν μηχανικός λογισμικού, όψιμος λάτρης της τζαζ, ανήσυχος και περίεργος. Η Νάσια Κάλδη, όμορφη γυναίκα-σύζυγος επιτυχημένου ανδρός, περιπατήτρια σε χωράφια πάθους, λάτρης του απρόοπτου. Ο Αλέξανδρος Κάλδης, σύζυγος-εκδότης της προαναφερθείσης, διαπλεκόμενο αφεντικό, λάτρης του ελέγχου. Ο Δέυκος Σωτηρίου, νέος ρεπόρτερ με υψηλή αυτοπεποίθηση, λάτρης των αιφνιδιασμών. Η Μυρτώ Δέτσικα, νεαρή δημοσιογράφος, ρομαντική, σοβαρή και γενναία ψυχή, λάτρης της ανθρώπινης φύσης και της ποίησης. Και βέβαια ο Νώντας ο μπογιατζής...
Ο Ρέμος Βεργής, μεσήλικας συγγραφέας πολύ αγαπητός στη νεολαία, λάτρης των μικρών απολαύσεων, στοχαστικός και συγκρατημένος.
Ο Ερμής Ζηρίτης, νεαρός τέως hacker, νυν μηχανικός λογισμικού, όψιμος λάτρης της τζαζ, ανήσυχος και περίεργος.
Η Νάσια Κάλδη, όμορφη γυναίκα-σύζυγος επιτυχημένου ανδρός, περιπατήτρια σε χωράφια πάθους, λάτρης του απρόοπτου.
Ο Αλέξανδρος Κάλδης, σύζυγος-εκδότης της προαναφερθείσης, διαπλεκόμενο αφεντικό, λάτρης του ελέγχου.
Ο Δεύκος Σωτηρίου, νέος ρεπόρτερ με υψηλή αυτοπεποίθηση, λάτρης των αιφνιδιασμών.
Η Μυρτώ Δέτσικα, νεαρή δημοσιογράφος, ρομαντική, σοβαρή και γενναία ψυχή, λάτρης της ανθρώπινης φύσης και της ποίησης.
Και βέβαια ο Νώντας ο μπογιατζής...
Στην Αθήνα του σήμερα βλέπουμε στιγμιότυπα της ζωής κάποιων ανθρώπων. Ο καθένας από τους ήρωες εισβάλλει στην ιστορία του άλλου.
Ο συνδετικός κρίκος είναι ο Ρέμος Βεργής, που αν και δημοφιλής συγγραφέας είναι καταπονημένος από τη μοναξιά και την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του. Βιώνει τις λίγες στιγμές που του απομένουν δίνοντας συνεντεύξεις στους δημοσιογράφους Μυρτώ Δέτσικα και Δεύκο Σωτηρίου.
Για τον συγγραφέα, όμως, ενδιαφέρεται και ο Αλέξανδρος Κάλδης - μεγαλοεκδότης και διευθυντής εφημερίδας -, παίζοντας έξυπνα το παιχνίδι της εξουσίας και ταυτόχρονα παρακολουθώντας την εξωσυζυγική σχέση της γυναίκας του Νάσιας με τον Ερμή Ζηρίτη, τον οποίο προσλαμβάνει στην επιχείρησή του. Ο Κάλδης πιστεύει πως ο Βεργής είναι ένας προορισμός, πως αν τον ακολουθήσεις θα σε βγάλει εκεί που οι άλλοι δεν μπορούν.
Μήπως τελικά όλοι οι ήρωες θα ήθελαν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι;



Εκδόσεις Λιβάνη
Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία
Τίτλος: Δε μ' αρέσουν οι Κυριακές
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Γυπαράκης
Σελ: 347
ISBN 960-14-0424-4