Ο Γιώργος Δεπόλλας στο Artower Agora

18.09.2001
Το πολιτιστικό συγκρότημα Artower Agora στα πλαίσια της διοργάνωσης 8oς Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας 2001- Ο Ανθρώπινος Παράγοντας, που πραγματοποιείται στην Αθήνα από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, φιλοξενεί το "Αφιέρωμα στο Γιώργο Δεπόλλα. Ιδρυτικό στέλεχος του Φωτογραφικού Κέντρου Αθηνών, δάσκαλος και από τους πλέον καταξιωμένους σύγχρονους Ελληνες φωτογράφους, ο Γιώργος Δεπόλλας παρουσιάζει τρεις διαφορετικές ενότητες που ανήκουν στην πρώτη περίοδο της φωτογραφικής του πορείας.
Το πολιτιστικό συγκρότημα Artower Agora στα πλαίσια της διοργάνωσης 8oς Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας 2001- Ο Ανθρώπινος Παράγοντας, που πραγματοποιείται στην Αθήνα από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, φιλοξενεί το "Αφιέρωμα στο Γιώργο Δεπόλλα.
Ιδρυτικό στέλεχος του Φωτογραφικού Κέντρου Αθηνών, δάσκαλος και από τους πλέον καταξιωμένους σύγχρονους Ελληνες φωτογράφους, ο Γιώργος Δεπόλλας παρουσιάζει τρεις διαφορετικές ενότητες που ανήκουν στην πρώτη περίοδο της φωτογραφικής του πορείας. Μέσα από μία πολυπλοκότητα προσέγγισης και αντιμετώπισης, οι τρεις ενότητες: "Χρόνος- Πορτρέτα- Άσυλο" επικεντρώνονται στον Άνθρωπο και αποτελούνται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, οι περισσότερες εκ των οποίων θα δειχθούν στο κοινό για πρώτη φορά.
Οι εικόνες που δημιουργεί ο Γιώργος Δεπόλλας εκφράζουν με διαύγεια και αμεσότητα την πολυπλοκότητα των ανθρωπίνων σχέσεων και καταστάσεων και ερευνούν το θέμα της "ταυτότητας" μέσα από κοινωνικά, πολιτικά και ανθρωπολογικά στοιχεία.

Διάρκεια έκθεσης: 17 Σεπτεμβρίου - 10 Οκτωβρίου
Ωρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Παρασκευή 12.00- 20.00, Σάββατο 12.00- 16.00