"Σ' αγαπάω μ' ακούς;" στη Φιλοθέη

07.09.2001
"Σ' αγαπάω μ' ακούς;" είναι ο τίτλος της παράστασης που διοργανώνει ο Δήμος Φιλοθέης στον κινηματογράφο Φιλοθέης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2001 (ώρα 21.00) με θέμα τον έρωτα, παρμένος από το "Μονόγραμμα" του Οδυσσέα Ελύτη. Η εκδήλωση είναι η πρώτη του "Σεπτεμβρίου της Τέχνης" που πραγματοποιεί ο Δήμος Φιλοθέης, ενός κύκλου ποιοτικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο.
"Σ' αγαπάω μ' ακούς;" είναι ο τίτλος της παράστασης που διοργανώνει ο Δήμος Φιλοθέης στον κινηματογράφο Φιλοθέης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2001 (ώρα 21.00) με θέμα τον έρωτα, παρμένος από το "Μονόγραμμα" του Οδυσσέα Ελύτη.
Η εκδήλωση είναι η πρώτη του "Σεπτεμβρίου της Τέχνης" που πραγματοποιεί ο Δήμος Φιλοθέης, ενός κύκλου ποιοτικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο.
Ακολουθούν ο "Αλέξης Ζορμπάς", λαϊκό μουσικό έργο από το Θέατρο Μεσογείου (11/9) και οι "Λαϊκές Μπαλάντες" με το Νότη Μαυρουδή (13/9) στον ίδιο χώρο (21.00).
Πρόκειται για ένα ταξίδι μουσικής και λόγου που υμνεί τον έρωτα, στο οποίο μας προσκαλούν: η μέτζο-σοπράνο Λυδία Αγγελοπούλου, η ηθοποιός Βίκυ Βολιώτη, ο τενόρος Σταμάτης Μπερής, ο ηθοποιός Νίκος Καραθάνος και ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος.
Στην παράσταση παρουσιάζεται ο έρωτας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους σε μία διαχρονική διαδρομή: από το αρχαίο δράμα, τη Σαπφώ, τον Σαίξπηρ και τον Όσκαρ Ουάιλντ, στον Μότσαρτ, τον Ζωρζ Μπιζέ, τους Μπητλς, από τον Κούντερα, τον Ελύτη και τον Εμπειρίκο στον Χατζιδάκι, τον Ρέι Τσαρλς... κάνοντας και άλλες πολλές ακόμη ενδιάμεσες στάσεις.
Ποίηση, όπερα και οπερέτα, θέατρο, ελληνικά και ξένα τραγούδια, πεζογραφία και οργανική μουσική, δημιουργούν ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό για το θέμα που ενέπνευσε κάθε μορφή τέχνης στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.