Τρεις και μια ομπρέλα

06.09.2001
Μία νέα εικαστική ομάδα, αποτελούμενη από τρεις νέες καλλιτέχνιδες, την Αμαλία Κατσίφη, ζωγραφική και γλυπτική, την Ισιδώρα Μανουσάκη, ζωγραφική και την Πελαγία Ταμπακάκη, ζωγραφική, απόφοιτες της ΑΣΚΤ κάνει τα πρώτα της βήματα με την έκθεση "τρεις και μία ομπρέλα" στην Αίθουσα Τέχνης Αέναον.
Μία νέα εικαστική ομάδα, αποτελούμενη από τρεις νέες καλλιτέχνιδες, την Αμαλία Κατσίφη, ζωγραφική και γλυπτική, την Ισιδώρα Μανουσάκη, ζωγραφική και την Πελαγία Ταμπακάκη, ζωγραφική, απόφοιτες της Α.Σ.Κ.Τ κάνει τα πρώτα της βήματα με την έκθεση "τρεις και μια ομπρέλα" στην Αίθουσα Τέχνης Αέναον.
Η Ναταλία Κατσίφη στη ζωγραφική της, με χιούμορ, απλές φόρμες, πλούσιο χρώμα και αφαιρετικά πρόσωπα, μέσα από μύθους και αλληγορίες, μας θέτει ερωτήματα που αφορούν στον "προαιώνιο αγώνα για την επικράτηση του κάθε εγώ πάνω στο άλλο". Αντίθετα, στο γλυπτικό της έργο, προτείνει λύσεις, κάνει προτάσεις για μία σταδιακή προσέγγιση των διαφόρων "εγώ" μέσα από μία υπέρβαση των εσωτερικών μας περιορισμών.
Η Ισιδώρα Μανουσάκη παρουσιάζει μία σειρά έργων, μεγάλων διαστάσεων που κινούνται στο χώρο του αφαιρετικού εξπρεσιονισμού. Η κριτικός- ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά προλογίζοντας το έντυπο της έκθεσης γράφει: ... "Η ζωγράφος διαπλέκει και διαρκώς ανατροφοδοτεί, στις συνθέσεις της, το βάθος πεδίου με τις ορίζουσες της κάθε επιφάνειάς της, που ανακύπτει κάθε φορά ως ανιχνευτικό έδαφος της σημασίας των πραγμάτων, τα οποία ωστόσο παραμένουν διαρκώς ζητούμενα, ως αινίγματα, ανάμεσα στον παρελθόντα και στον παρόντα χρόνο..."
Η Πελαγία Ταμπακάκη κλείνει την ομάδα με μία δουλειά ανθρωποκεντρική. Οι μορφές της, επικεντρωμένες στον εαυτό τους και χωρίς επικοινωνία μεταξύ τους, δίνουν το στίγμα της εποχής μας, της εποχής του μοναχικού ανθρώπου που, είτε ενταγμένος σ' ένα κοινωνικό σύνολο είτε έξω απ' αυτό, δεν παύει να είναι ένα άτομο μοναχικό, ερμητικά κλεισμένο και απροσπέραστο. Τα έργα της χαρακτηρίζονται από τα έντονα κοντράστ του άσπρου- μαύρου, ενώ το χρώμα έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα. Οι γραμμές της, αδρές και σκληρές, έχουν ανεξαρτησία, έκφραση και δίνουν στις φιγούρες κίνηση. Ο χώρος της έχει μία αρμονία και ένα ρυθμό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στις 8.00μμ, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2001.
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα - Σάββατο 10.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00