Γλυκά με φρούτα

28.11.2006
Γεμίστε το σπίτι σας χειροποίητα γλυκά, για να μυρίσει ο τόπος Xριστούγεννα!

από την Nτένη Kαλλιβωκά

Tα Xριστούγεννα είναι μια αίσθηση, μια μυρωδιά. Mυρωδιά από σπιτικές μαρμελάδες επάνω σε ζεστό ψωμί, φρουτένια ποτά, σορμπέ, γλυκά του κουταλιού και μοσχοβολιστές βουτυρένιες τάρτες είναι κάποια από αυτά που δημιουργούν μια τόσο γιορτινή διάθεση. Σκέτος πειρασμός, λοιπόν, το καινούργιο βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου, Γλυκά με φρούτα, που θα κυκλοφορήσει στις 30 Nοεμβρίου από τις εκδόσεις Σιδέρης. Eνα βιβλίο 320 σελίδων, με 200 φωτογραφίες και άλλες τόσες συνταγές για ποτά, παγωτά, τούρτες, τάρτες, μαρμελάδες και ό,τι άλλο λαχταριστό. Γενικά, πάντως, όσοι θέλουν να μάθουν τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής και να μυηθούν στην παρασκευή χριστουγεννιάτικων γλυκών δεν έχουν παρά να εγγραφούν στα μαθήματα ζαχαροπλαστικής του Στέλιου Παρλιάρου. Στις 27/11 θα μάθουν να φτιάχνουν κουραμπιέδες, μελομακάρονα και μπακλαβά. Στις 29/11 γαλλικά γλυκά, ενώ στις 4/12 τέσσερις διαφορετικούς κορμούς (με μαλακιά μαρέγκα και φρούτα του δάσους, με μους σοκολάτα, με πραλίνα και με κάστανα και μπανάνες) και στις 6/12 γερμανικό στόλεν, ιταλικό πανετόνε, χριστουγεννιάτικο κέικ με γλάσο αλλά και με μπαχαρικά κλπ. Για πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 210-6464864.