Φάτε στο ...''Οσονούπω''

22.08.2001
Πρόκειται για ένα κλασσικό μεζεδοπωλείο πάνω στην πλατεία Καισαριανής. Εδώ και εννέα χρόνια στεγάζεται σε μία μονοκατοικία του 1920, όπου οι ιδιοκτήτες του φρόντισαν να κρατήσουν το αυθεντικό ύφος με τα παραδοσιακά υπέροχα πλακάκια στο δάπεδο και το ξύλο να κυριαρχεί. Τα καλοκαίρια τα τραπεζάκια με τα αναπαυτικά καθίσματα παίρνουν θέση στην πλατεία κάτω από τα δέντρα.
Πρόκειται για ένα κλασσικό μεζεδοπωλείο πάνω στην πλατεία Καισαριανής. Εδώ και εννέα χρόνια στεγάζεται σε μία μονοκατοικία του 1920, όπου οι ιδιοκτήτες του φρόντισαν να κρατήσουν το αυθεντικό ύφος με τα παραδοσιακά υπέροχα πλακάκια στο δάπεδο και το ξύλο να κυριαρχεί. Τα καλοκαίρια τα τραπεζάκια με τα αναπαυτικά καθίσματα παίρνουν θέση στην πλατεία κάτω από τα δέντρα. Εχει χάζι, κόσμος πάει και έρχεται , αυτοκίνητα, μουσικές σαν να είστε στο κλίμα της παλιάς γειτονιάς της Αθήνας. Παρεϊστικο περιβαλλον όπου κυριαρχεί η φιλοσοφία του "τσιμπάμε μεζέ και πίνουμε το ουζάκι ή την μπυρίτσα μας απολαμβάνοντας τις γλυκές καλοκαιρινές βραδιές".
Τις εντυπώσεις κερδίζουν και τα χαμόγελα του προσωπικού που διακρίνονται για την ευγένεια τους, ενω το σέρβις είναι ταχύτατο. Στο μενού κυριαρχούν οι ποικιλίες που συνήθως προτιμούν να παραγγέλνουν οι θαμώνες. Υπάρχουν ποικιλίες κρεατικών και θαλασσινών σε τρία μεγέθη (μεγαλη, μεσαία , μικρή). Η ποικιλία των κρεατικών περιλαμβάνει κεφτεδάκια, σουτζουκάκια, λουκάνικα, πατάτες φούρνου, χοιρινό γεμιστό με τυρί και πιπεριά, τυροκροκέτες δύο ειδών, τυροκαυτερή πικάντικη και ρώσικη σαλάτα. Νόστιμες γεύσεις που παραπέμπουν στην σμυρνέικη κουζίνα. Η ποικιλία με τα θαλασσινά φιλοξενεί σε μία πιατέλα, καλαμαράκια, γαύρο , αθερίνα, χταποδάκι ξυδάτο, τυροκροκέτες, γαρίδες τηγανητές, τυροκαυτερή και σπιτική ταραμοσαλάτα. Το σουξέ είναι οι κολοκυθοκεφτέδες και τα τυροπιτάκια με τα τέσσερα είδη τυριών από τα χεράκια της κυρίας Μαρίας που ακολουθεί πιστά τις μικρασιάτικες συνταγές . Εξαιρετικός είναι και ο μπακαλιάρος σε κροκέτες που είναι σπιτικός. Στο μενού υπάρχουν και τρείς σαλάτες εποχής καθώς και καβουροσαλάτα.
Τι θα πιείτε ; Μα φυσικά ουζάκι που η κάβα διαθέτει σε μεγάλη ποικιλία. Υπάρχει επίσης μπύρα βαρελίσια και λίγες ελληνικές ετικέτες σε κρασί. Θα κλέισετε με γλυκό του κουταλιού και παγωτό. Θα πληρώσετε για την μεγάλη ποικιλία που είναι για δύο έως τέσσερα άτομα 6.500 δραχμές χωρίς το κρασί.
Οσονούπω : Πλατεία Καισαριανής
Τηλέφωνο : 7237154
Καθημερινά: 10.00π.μ.- 2.00μ.μ. και 5.00μ.μ- 3.00π.μ.

Νίκη Μηταρέα