Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στο Ηρώδειο

19.08.2001
Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων, Βόλου, Καβάλας, Κοζάνης και Ρούμελης παρουσιάζουν τη δουλειά τους από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, στην Εβδομάδα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Τις προτάσεις όλων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ εξέτασε μια τριμελής επιτροπή εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων, που αποτελείτο από τους Γιώργο Σκούρτη, Γιώργο Χατζηδάκη και Ανδρέα Βαρούχα.
Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων, Βόλου, Καβάλας, Κοζάνης και Ρούμελης θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, στην Εβδομάδα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Τις προτάσεις όλων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ εξέτασε μια τριμελής επιτροπή εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων, που αποτελείτο από τους Γιώργο Σκούρτη, Γιώργο Χατζηδάκη και Ανδρέα Βαρούχα. Πάντως, αν και ο πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ, Περικλής Κούκος, είχε δηλώσει πως θα επιλεγούν "ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με κλασσικό ρεπερτόριο", μόνο δύο από τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ που επιλέχθηκαν θα παρουσιάσουν κλασσικά έργα.

Οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στο Ηρώδειο είναι οι εξής:

"Φιλοκτήτης" του Σοφοκλή από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου. Πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Καλαβρούζος, Νίκος Αρβανίτης, Θόδωρος Γράμψας.

"Για μιας πεντάρας νιάτα" των Πρετεντέρη-Γιαλαμά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου. Πρωταγωνιστούν οι Ελένη Γερασιμίδου και Χάρης Σώζος.

"La Strada" του Φελίνι από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου. Πρωταγωνιστούν οι Τιτίκα Στασινοπούλου, Σπύρος Φωκάς και Γιώργος Νινιός.

"Σωκράτης" από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας, σε διασκευή Ανδρέα Θωμόπουλου, σκηνοθεσία Γιώργου Σίσκου και με πρωταγωνιστή τον Σταύρο Παράβα.

"Γιατρός με το στανιό" του Μολιέρου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη και με πρωταγωνιστή τον Πάνο Σκουρολιάκο.