''LA PASTERIA'' αλά Ιταλικά

10.08.2001
Την κουζίνα της γειτονικής μας χώρας αγαπούν ιδιαίτερα και τιμούν οι Ελληνες. Ετσι σε ένα καλόγουστο και φίνο χώρο μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικές γεύσεις. Το περιβάλλον είναι ευχάριστο και την σκηνογραφία συνθέτουν το φυσικό ξύλο και ολόγυρα τα ράφια με τα βάζα με τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο τα αγαπημένα υλικά της Μεσογειακής κουζίνας. Τα τραπεζάκια είναι ντυμένα με χαρούμενα στο βαθύ κόκκινο τραπεζομάντιλα και απλώνονται στον εξωτερικό χώρο για τις δροσερές βραδιές.
Την κουζίνα της γειτονικής μας χώρας αγαπούν ιδιαίτερα και τιμούν οι Ελληνες. Ετσι σε ένα καλόγουστο και φίνο χώρο μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικές γεύσεις. Το περιβάλλον είναι ευχάριστο και την σκηνογραφία συνθέτουν το φυσικό ξύλο και ολόγυρα τα ράφια με τα βάζα με τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο τα αγαπημένα υλικά της Μεσογειακής κουζίνας. Τα τραπεζάκια είναι ντυμένα με χαρούμενα στο βαθύ κόκκινο τραπεζομάντιλα και απλώνονται στον εξωτερικό χώρο για τις δροσερές βραδιές.
Η κουζίνα είναι ανοικτή σε κοινή θέα και μπορείτε να παρακολουθείτε την Παρασκευή των φαγητών. Το μενού περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα πιάτων. Ξεκινήστε από τα antipasti μια και ένα καλό γεύμα έτσι κάνει αρχή. Δοκιμάστε μπρουσκέτα που είναι τηγανητά ψωμάκια φρυγανισμένα σε ελαιόλαδο με τυριά ή ντομάτα ή σαλάμι. Από τις έξι σαλάτες με τα φρεσκοκομμένα λαχανικά η μεσογειακή με μαρούλι, κρεμμύδι, φρούτα της θάλασσας και κρουτόν είναι γευστική. Προχωρήστε ακάθεκτοι σε ένα σπαγγέτι καρμπονάρα - οι Ιταλοί φημίζονται για την πάστα τους και φυσικά για το προσούτο. Γεύση χαρακτηριστική που δένει αρμονικά με το λευκό ιταλικό κρασί. Από τις οικογενειακές παραδοσιακές ιταλικές συνταγές δοκιμάστε το Ρομάνα το πιο γνωστό πιάτο των σπιτιών της Ρώμης, πλούσια με βούτυρο, κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και ταιριάζει με τορτελίνι. Οι λάτρεις των κρεατικών μπορούν να γευθούν σκαλοπίνια με λεμόνι ή την bisteca όπως λέγεται η μπριζόλα στην Ιταλία. Θα κλείσετε γλυκά με τυραμισού με φρέσκια τριμμένη σοκολάτα, πανακότα με σιρόπι καραμέλα και κρέμα με φρέσκιες φράουλες.
Η κάβα φιλοξενεί ελληνικές και λίγες ιταλικές ετικέτες αλλά υπάρχει και σαγκρία που σερβίρεται σε κανάτα. Να υπολογίσετε για ένα ορεκτικό, κυρίως και επιδόρπιο ότι θα πληρώσετε 4.500 - 5.500 δραχμές το άτομο χωρίς το κρασί. Το σέρβις είναι ευγενικό και γρήγορο.
LA PASTERIA : Παλαιολόγου 15 Ν. Σμύρνη
Τηλ. 9319146
Καθημερινά 1.00μ.μ-1.30π.μ. Παρασκευή και Σάββατο έως 2.00π.μ.

Νίκη Μηταρέα