Πειραιώτικο ''Διατηρητέο''

10.08.2001
Είναι γνωστό εδώ και χρόνια το υπέροχο κτίριο έργο του Τσίλερ από το 1880 στο Πασσαλιμάνι. Ένα μοναδικής γοητείας νεοκλασσικό με ζωγραφισμένα ταβάνια, τοιχογραφίες - τις ίδιες με αυτές που έχει το Αχίλλειο στη Κέρκυρα- βιτρό με μαγικά χρώματα και αντίκες καθρέπτες. Ενας χώρος που σας ταξιδεύει τρυφερά πίσω στο χρόνο και που ποτέ δεν θα χορταίνετε να θαυμάζετε.
Είναι γνωστό εδώ και χρόνια το υπέροχο κτίριο έργο του Τσίλερ από το 1880 στο Πασσαλιμάνι. Ένα μοναδικής γοητείας νεοκλασσικό με ζωγραφισμένα ταβάνια, τοιχογραφίες - τις ίδιες με αυτές που έχει το Αχίλλειο στη Κέρκυρα- βιτρό με μαγικά χρώματα και αντίκες καθρέπτες. Ενας χώρος που σας ταξιδεύει τρυφερά πίσω στο χρόνο και που ποτέ δεν θα χορταίνετε να θαυμάζετε. Τα τραπεζάκια έξω σε προνομιούχο θέση αφού η θέα είναι προκλητικά υπέροχη και μοναδική.
Το μενού κρύβει μια ποικιλία από μεζέδες.
Δοκιμάσαμε μπουρεκάκια Καισαρείας που όμως μας απογοήτευσαν , μελιτζανοσαλάτα Αγίου Ορους πικάντικη και εύγευστη όπως και η τυροκαυτερή Νάουσας. Οι κολοκυθοκεφτέδες Σαντορίνης δεν ήταν καλοδουλεμένοι και ήρθαν στο πιάτο διαλυμένοι και με το λάδι από το τηγάνι, τα μύδια σαγανάκι σίγουρα χρειάζονται βελτίωση. Από το δίχτυ του ψαρά η αθερίνα που είχε βγει δεν ήταν φρέσκια με αποτέλεσμα να μην την αγγίξει κανείς από την παρέα. Οσοι επέλεξαν την κλασσική χοιρινή μπριζόλα δεν έμειναν νηστικοί. Από τις πέντε σαλάτες που είχε ο κατάλογος δοκιμάσαμε την ζαρντινιέρα λαχανικών με διάφορα φρέσκα λαχανικά εποχής. Για επιδόρπιο υπάρχει παγωτό σοκολάτα και καιμάκι. Η κάβα δεν κρύβει εκπλήξεις και φιλοξενεί ελληνικές ετικέτες , υπάρχει όμως και χύμα κρασί. Το σέρβις είναι ευγενικό. Για ένα ορεκτικό, ένα κυρίως και επιδόρπιο θα πληρώσετε περίπου 5.000 δραχμές το άτομο χωρίς το κρασί. Ενας τόσο ωραίος χώρος σε αυτή την προνομιούχο θέση είναι καλό να έχει μια πιο φροντισμένη κουζίνα.
ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ : Ακτή Κουντουριώτου 1, Πασσαλιμάνι
Τηλ. 4222600
Καθημερινά 11.00π.μ.- 12.00 το βράδυ.

Νίκη Μηταρέα