''Dirty Fish'' στο Γκάζι

10.08.2001
Φιλόξενη ατμόσφαιρα , καλό σέρβις και πάνω από όλα φροντισμένα πιάτα με γαστριμαργικές προτάσεις που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από το μοδάτο Dirty Fish που είναι το καινούργιο αδελφάκι του Dirty Ginger ; Σε μια παραδοσιακή μονοκατοικία στην περιοχή του Γκαζιού στήθηκε με πολύ μεράκι από την Εφη Χατζηχρήστου και τον Νίκο Μαούνη ένας ευχάριστος και καλόγουστος χώρος που μοιράζεται σε δύο επίπεδα.
Φιλόξενη ατμόσφαιρα , καλό σέρβις και πάνω από όλα φροντισμένα πιάτα με γαστριμαργικές προτάσεις που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από το μοδάτο Dirty Fish που είναι το καινούργιο αδελφάκι του Dirty Ginger ; Σε μια παραδοσιακή μονοκατοικία στην περιοχή του Γκαζιού στήθηκε με πολύ μεράκι από την Εφη Χατζηχρήστου και τον Νίκο Μαούνη ένας ευχάριστος και καλόγουστος χώρος που μοιράζεται σε δύο επίπεδα. Η λευκή επικλινής ξύλινη οροφή, τα γήινα χρώματα και τα "παιχνιδιάρικα" design φωτάκια που κρέμονται στους τοίχους συνθέτουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Η έκπληξη ήρθε από την αυλή με το λευκό χαλικάκι και τα τραπεζάκια κάτω από τις ποτροκαλιές με τα φωτάκια - γιρλάντες- πυγολαμπίδες. Εικόνες που σας ταξιδεύουν στις παλιές καλές εποχές της αθηναϊκής νύχτας.
Το καλοκαίρι οι δροσερές, γραφικές αυλές και το καλό φαγητό δεν σας αφήνουν περιθώριο για ενοχικές σκέψεις.Ολα εδώ είναι απολαυστικά. Μόλις πάρετε θέση ένας ευρύχωρος δίσκος προσγειώνεται στο τραπέζι σας και δεν μένει παρά να τον αδειάσετε. Ο, τι επιθυμεί η καρδιά σας. Χταποδάκι βραστό σε ζωμό αγγουριού, αχινοσαλάτα με βελούδινη γεύση, μύδια γεμιστά με ρύζι κουκουνάρι και σταφίδες, πατατοσαλάτα με ταραμά -πειραγμένη κουζίνα. Η δροσερή σαλάτα με ρόκα και ντομάτα ήρθε σε ένα τεράστιο βαθύ πιάτο και ήταν εξαιρετική. Α! ξέχασα! Πρίν έρθει ο δίσκος θα περάσει ένα τεράστιο πανέρι με διάφορα είδη ψωμιού . Είμαι σίγουρη ότι θα τα δοκιμάσετε όλα. Συγκρατηθείτε και μην χορτάσετε με αυτά γιατί υπάρχει και συνέχεια. Πάμε στα κυρίως πιάτα : φρέσκο καραβιδάκι τηγανητό να γλείφετε και τα δάκτυλα σας - κυριολεκτώ- γαρίδες τηγανητές πεντανόστιμες που τρώγονται σαν πασατέμπος, γαρίδες σαγανάκι με τζίντζερ που είναι μια πανδαισία γεύσης, φρεσκοτηγανισμένο καλαμάρι σε λάδι καρύδας εξαιρετικό και φυσικά μοσχοβολιστά μπαρμπουνάκια. Κρατήστε χώρο για να δοκιμάσετε την περίφημη μους λεμονιού, πραγματική απόλαυση. Απομακρύνετε τις τύψεις αφού στις καλοκαιρινές βραδιές δεν ταιριάζουν οι στερημένες αισθήσεις.
Η κάβα φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικές ετικέτες για να συνοδεύσετε το φαγητό σας, υπάρχει όμως και χύμα κρασί. Το σέρβις είναι εξαιρετικά ευγενικό και φιλικό. Θα πληρώσετε για ένα πλήρες μενού 8.000 - 10.000 δραχμές το άτομο, χωρίς το κρασί.
DIRTY FISH : Τριπτολέμου 12, Γκάζι
Τηλ. 3474763
Καθημερινά 9.00 μ.μ- 1.30π.μ.

Νίκη Μηταρέα