Εκθεση ιστορικών σχεδίων της Βενετίας στην Πλάκα

30.07.2001
"Παράκτιες οχυρώσεις και παλαιές λιμενικές κατασκευές της Βενετίας στην Ανατολική Μεσόγειο" είναι ο τίτλος της έκθεσης ιστορικών σχεδίων, που διοργανώνει το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, σε συνεργασία με τα Κρατικά Αρχεία της Βενετίας και με τη συμμετοχή της Γενναδείου Βιβλιοθήκης. Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα στις 7.30μμ στην έδρα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (Θουκυδίδου 13, Πλάκα).
"Παράκτιες οχυρώσεις και παλαιές λιμενικές κατασκευές της Βενετίας στην Ανατολική Μεσόγειο" είναι ο τίτλος της έκθεσης ιστορικών σχεδίων, που διοργανώνει το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, σε συνεργασία με τα Κρατικά Αρχεία της Βενετίας και με τη συμμετοχή της Γενναδείου Βιβλιοθήκης.
Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα στις 7.30μμ στην έδρα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (Θουκυδίδου 13, Πλάκα).
Εως τις 6 του Νοέμβρη θα παρουσιαστούν σχέδια παράκτιων κάστρων και οικισμών από την Αδριατική θάλασσα, το Ιόνιο πέλαγος, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, περιοχές οι οποίες υπάγονταν κατά τον 17ο και 18ο αιώνα στην επικράτεια της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας.
Επίσης, θα παρουσιαστεί και πρόγραμμα ψηφιακής αποτύπωσης των ιστορικών σχεδίων, καθώς και ένα εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικής καταλογράφησης και περιγραφής.
Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από 10πμ έως 2μμ.