Οι μικροί παράδεισοι

20.07.2001
Ο Άντζελο και η Κρίστα αναζητούν τη δική τους μοίρα, ξεκινώντας εκείνη από το νησί του Ικάρου και αυτός από την Κάτω Ιταλία. Φοιτητές στη μαγική Φλωρεντία, ανακαλύπτουν μέσα από την αναζήτηση, την περιπλάνηση στη γνώση και στον στοχασμό τους μικρούς παραδείσους. Τολμούν να σπάσουν τα δεσμά του λιγοστού χρόνου τους και απελευθερώνονται σε ένα ταξίδι που η ευτυχία υφαίνεται μέσα από την αγάπη.
Ο Άντζελο και η Κρίστα αναζητούν τη δική τους μοίρα, ξεκινώντας εκείνη από το νησί του Ικάρου και αυτός από την Κάτω Ιταλία. Φοιτητές στη μαγική Φλωρεντία, ανακαλύπτουν μέσα από την αναζήτηση, την περιπλάνηση στη γνώση και στον στοχασμό τους μικρούς παραδείσους.
Τολμούν να σπάσουν τα δεσμά του λιγοστού χρόνου τους και απελευθερώνονται σε ένα ταξίδι που η ευτυχία υφαίνεται μέσα από την αγάπη.
"Ναι, καλύτερα έτσι, που ορισμένες φορές είναι απέραντες. Πιστεύω λοιπόν ότι έρχεται ο αληθινός έρωτας κάποτε στη ζωή μας, ο μονάκριβος, και αισθάνεσαι ότι αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα περίγραμμα για τον εαυτό σου και την ανάγκη να το φανερώσεις στον άλλο. Έτσι να ξέρει ή να γνωρίσει περίπου τα σύνορά σου. Ότι προτίθεσαι αυτό το περίβλημα του εαυτού σου, τον χώρο της ζωής σου, να το προσφέρεις και να δεχτείς με την ίδια διάθεση και τη δική του περιγεγραμμένη παρουσία. Ο έρωτας που σου δίνει την αφορμή να θέλεις να γίνεις καλύτερος για τον εαυτό σου και για τον άλλο, πιο ολοκληρωμένος και πιο σαφής".
Η Κρίστα με τις σπάνιες σπουδές της επιλέγεται να είναι η μοναδική γυναίκα σε μια "πτήση" ανεπανάληπτη. Θα φτάσει; Και που; Άγνωστο.
Eνα γλυκό βιβλίο, γεμάτο συναισθήματα που παρασύρει τον αναγνώστη να ταξιδέψει μαζί με τους ήρωες σε ονειρεμένα μέρη, να "επιστρέψει" στα νιάτα του και να αναρωτηθεί ξανά για την τέχνη, την επιστήμη, τον έρωτα δηλαδή για τη ζωή του.

Εκδόσεις Καστανιώτη
Τίτλος: Οι μικροί παράδεισοι
Συγγραφέας: Πάρις Σταμέλος
Σελ.: 214
ISBN 960-03-3017-4