Μικρογραφήματα... Εκτός Θέματος

26.07.2001
Στη χώρα όπου πρωτοδιατυπώθηκε "το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν" και που ο καθένας, ειδικός ή μη, μπορεί να μιλάει και να φλυαρεί επί παντός επιστητού, τι να προλάβω εγώ να γράψω με πεντακόσιες λέξεις; Όταν το περιοδικό "Adbuisness" μου πρότεινε να γράψω ένα κομμάτι πεντακοσίων λέξεων, στην αρχή δυσκολεύτηκα λιγάκι. Μετά από λίγο το συνήθισα. Επί πέντε χρόνια τώρα, μπροστά σε ένα κομμάτι χαρτί προσπαθώ να γράψω με λίγα λόγια κάτι που θεωρώ ενδιαφέρον και θα ήθελα να το συμμεριστώ με τους λίγους φίλους.
"Στη χώρα όπου πρωτοδιατυπώθηκε "το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν" και που ο καθένας, ειδικός ή μη, μπορεί να μιλάει και να φλυαρεί επί παντός επιστητού, τι να προλάβω εγώ να γράψω με πεντακόσιες λέξεις;
Όταν το περιοδικό "Adbuisness" μου πρότεινε να γράψω ένα κομμάτι πεντακοσίων λέξεων, στην αρχή δυσκολεύτηκα λιγάκι. Μετά από λίγο το συνήθισα.
Επί πέντε χρόνια τώρα, μπροστά σε ένα κομμάτι χαρτί προσπαθώ να γράψω με λίγα λόγια κάτι που θεωρώ ενδιαφέρον και θα ήθελα να το συμμεριστώ με τους λίγους φίλους. Φαίνεται όμως πως με τον καιρό οι λίγοι αυτοί φίλοι έγιναν αρκετοί και είναι αυτοί που με παρακίνησαν να εκδώσω τα "κομμάτια" αυτά σε βιβλίο. Ετσι μερικά από αυτά, όσα νόμισα πως θα είχαν κάποιο ευρύτερο ενδιαφέρον και η επικαιρότητά τους θα είχε μεγαλύτερη διάρκεια και διαχρονικότητα, παρουσιάζονται στο βιβλίο που έχετε στα χέρια σας."
Με αυτά τα λόγια προλογίζει το βιβλίο του "Εκτός θέματος", ο Γιώργος Κουρμούσης ο οποίος εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων και καθηγητής μάρκετινγκ και διαφήμισης σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Το βιβλίο αποτελείται από 80 περίπου κείμενα - μικρογραφήματα τα οποία πραγματεύονται θέματα που αφορούν κυρίως στη σύγχρονη οικονομία και τις επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή και την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου. Επίσης, ο συγγραφέας σχολιάζει με χιούμορ διαχρονικά ερωτήματα και καταστάσεις που απασχολούν όλους μας.
Εγκλημα και οικονομία, Τουρισμός και Μάρκετινγκ, Συμπαντικός νους, Ιούδας ο παρεξηγημένος, Αρχαίο πνεύμα αθάνατο, Γηράσκω αεί βελτιούμενος είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των "Εκτός Θέματος" κειμένων.

Εκδόσεις Περίπλους
Τίτλος: Εκτός θέματος
Συγγραφέας: Γιώργος Κουρμούσης
Σελ.: 195
ISBN 960-8151-96-1