Η ανακάλυψη της Ατλαντίδας

06.07.2001
Σεπτέμβριος 1858: Η γυναίκα ενός φαλαινοθήρα ανακαλύπτει ένα πλοίο φάντασμα στην Ανταρκτική, το παγωμένο πλήρωμα κι ένα μαύρο κρανίο από οψιδιανό. Μάρτιος 2001: Μια ομάδα ανθρωπολόγων ανακαλύπτει έναν υπόγειο θάλαμο με παράξενες αρχαίες επιγραφές στο Κολοράντο κι ένα μαύρο κρανίο ίδιο ακριβώς με αυτό που βρέθηκε στην Ανταρκτική. Ξαφνικά και για άγνωστο λόγο γίνεται στόχος επιθέσεων από άγνωστους δολοφόνους. Με τη βοήθεια του Ντερκ Πιτ η ομάδα διασώζεται, όμως οι περιπέτειες τους δεν έχουν τέλος.
Σεπτέμβριος 1858: Η γυναίκα ενός φαλαινοθήρα ανακαλύπτει ένα πλοίο φάντασμα στην Ανταρκτική, το παγωμένο πλήρωμα κι ένα μαύρο κρανίο από οψιδιανό.
Μάρτιος 2001: Μια ομάδα ανθρωπολόγων ανακαλύπτει έναν υπόγειο θάλαμο με παράξενες αρχαίες επιγραφές στο Κολοράντο κι ένα μαύρο κρανίο ίδιο ακριβώς με αυτό που βρέθηκε στην Ανταρκτική. Ξαφνικά και για ανεξήγητο λόγο γίνεται στόχος επιθέσεων από άγνωστους δολοφόνους. Με τη βοήθεια του Ντερκ Πιτ η ομάδα διασώζεται, όμως οι περιπέτειες τους δεν έχουν τέλος.
Απρίλιος 2001: Ενα υποβρύχιο που είχε εξαφανιστεί στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εμφανίζεται από το πουθενά με στόχο να βυθίσει ένα ερευνητικό πλοίο της Υπηρεσίας Υπόγειων και Θαλάσσιων Υδάτων που προσπαθεί να προσεγγίσει το πλοίο φάντασμα και να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Και πάλι το ερευνητικό πλοίο με το πλήρωμά του σώζεται με τη βοήθεια του Ντερκ Πιτ.

Τι συμβαίνει τελικά; Γιατί οι έρευνες της Υπηρεσίας Υπογείων και Θαλάσσιων Υδάτων ενοχλούν τόσο πολύ κάποιους και ποιοι είναι αυτοί; Ατμόσφαιρα μυστηρίου χαρακτηρίζει το βιβλίο από την αρχή έως το τέλος. Κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής βρίσκεται μία χαμένη πόλη, ενώ μυστήριες επιγραφές σε διάφορα σημεία της γης προμηνύουν ανείπωτες καταστροφές.
Σιγά σιγά και με τρόπο θαυμαστό όλα αυτά τα περίεργα περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους και συνθέτουν το παζλ της πλοκής, ενώ οι έρευνες οδηγούν σε ένα πανάρχαιο μυστήριο με σύγχρονες συνέπειες.
Το κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου, ο Ντερκ Πιτ, είναι πλασμένος με βάση το ηρωικό ιδεώδες. Οποια αποστολή και αν αναλάβει, πάντα τη φέρει εις πέρας. Τώρα πρέπει να σώσει την ανθρωπότητα από μία επερχόμενη ολική καταστροφή, που είναι αποτέλεσμα μιας αρρωστημένης ιδέας. Ιθύνων νους του εγχειρήματος είναι μία οικογένεια, η οικογένεια Βολφ, που έχει δημιουργήσει το Νέο Πεπρωμένο ή άλλιως την Τέταρτη Αυτοκρατορία.

Ενα θαυμάσιο πραγματικά μυθιστόρημα με καταιγιστική δράση που κρατά τον αναγνώστη σε διαρκή αγωνία καθώς ο Κλάιβ Κάσλερ ξέρει να υφαίνει με τρόπο μοναδικό την πλοκή της ιστορίας του. Το βιβλίο χαρακτηρίζει πρωτίστως η πρωτοτυπία στη σύλληψή του και το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα με το οποίο καταπιάνεται.

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα
Τίτλος: Η ανακάλυψη της Ατλαντίδας
Συγγραφέας: Κλάιβ Κάσλερ
Μετάφραση: Αγορίτσα Μπακοδήμου
Σελίδες: 566
ISBN: 960-393-749-5