100% Πολυέστερ

05.07.2001
Ο Φίλιππος είναι νέος και πετυχημένος αρχιτέκτονας..ή μήπως είναι τυχοδιώκτης; Παγιδευμένος στη μονοτονία της ζωής του, σχεδιάζει και ελπίζει ότι με ένα τέχνασμα θα την αλλάξει ολοκληρωτικά. Η μοίρα όμως, έρχεται για ορίσει εκείνη τους κανόνες του παιχνιδιού. Εχοντας χάσει τη μνήμη του, βρίσκεται συνταξιδιώτης του μυστηριώδη Γκουστάβου. Ανάμεσα σε τυχαίες γυναίκες, ψάχνοντας στον κυβερνοχώρο και με αληθινό φίλο ένα ψάρι, τον Πινέλο που κολυμπά σε διάφανο καμβά, θα προσπαθήσει να ανακαλύψει ποιος είναι πραγματικά.
Ο Φίλιππος είναι νέος και πετυχημένος αρχιτέκτονας..ή μήπως είναι τυχοδιώκτης; Παγιδευμένος στη μονοτονία της ζωής του, σχεδιάζει και ελπίζει ότι με ένα τέχνασμα θα την αλλάξει ολοκληρωτικά. Η μοίρα όμως, έρχεται για ορίσει εκείνη τους κανόνες του παιχνιδιού.
Εχοντας χάσει τη μνήμη του, βρίσκεται συνταξιδιώτης του μυστηριώδη Γκουστάβου. Ανάμεσα σε τυχαίες γυναίκες, ψάχνοντας στον κυβερνοχώρο και με αληθινό φίλο ένα ψάρι, τον Πινέλο που κολυμπά σε διάφανο καμβά, θα προσπαθήσει να ανακαλύψει ποιος είναι πραγματικά.
"Εμείς είμαστε οδοιπόροι σε ένα ταξίδι υλιστικό, βρεθήκαμε εδώ γιατί ήταν ο δρόμος μας. Δεν ψάχνουμε για αλήθειες μα ούτε και για εμπειρίες... για δρόμο ψάχνουμε και συναντάμε ανθρώπους..."
Η ανατροπή και το ιδιόμορφο χιούμορ γίνονται μοναδικά συστατικά μιας νέας πραγματικότητας. Μια συναρπαστική ιστορία, με έντονα χρώματα, που ακροβατεί ανάμεσα στο ρεαλισμό και στη φαντασία, ένα μυθιστόρημα γραμμένο σε σύγχρονη γλώσσα, με επίκαιρους χαρακτήρες, που τους βασανίζουν όμως, διαχρονικά υπαρξιακά ερωτήματα, και ψάχνουν τις απαντήσεις μέσα από εσωτερικά και εξωτερικά "ταξίδια".
Πόση σημασία έχουν τελικά τα δεδομένα που αποθηκεύουμε για να θεωρήσουμε την απλή ευτυχία μας;

Εκδόσεις: Καστανιώτη
Τίτλος: 100% Polyester
Συγγραφέας: Ηλίας Κολύβας
Σελίδες:252
ISBN 960-03-0043-3