Μ' ένα κλικ αλλάζουν όλα

05.07.2001
Το βιβλίο περιστρέφεται γύρω από μια κεντρική ιδέα: Μ' ένα κλικ αλλάζουν όλα. Ολα λοιπόν εξαρτώνται από την οπτική γωνία με την οποία αντιμετωπίζουμε τις διάφορες ευχάριστες ή δυσάρεστες καταστάσεις ή βλέπουμε τα πράγματα. Μια μικρή μετατόπιση, μια τόση δα αλλαγή οπτικής, και όλα φαίνονται πραγματικά καλύτερα, γιατί..."Όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις. Το θέμα είναι που στέκεσαι όταν τα κοιτάς. Ποσο πραγματικά σε επηρεάζουν ποσο μπορεί ένα τυχαίο γεγονός ν' αλλάξει τη ζωή σου και πως;"
Οταν όλα νομίζεις ότι είναι μια χαρά, αλλά τελικά δεν είναι... Οταν βρίσκεσαι θεατής σε ένα ατύχημα χωρίς να το έχεις επιδιώξει...Όταν ο αγαπημένος σου σε έχει μετατρέψει σε τάρανδο, αλλά εσύ ακόμη δεν έχεις καταλάβει τίποτα... Οταν η δουλειά σου είναι ανυπόφορη...Τότε έχει έρθει ξεκάθαρα η ώρα να πας θάλασσα. Ενα σακ βουαγιάζ που γεμίζει ρούχα, μια παραίτηση στην κωλότσεπη και το πρώτο πλοίο που φεύγει από τον Πειραιά σε φέρνουν στα καλύτερα μπαλκόνια του Αιγαίου...
Το βιβλίο περιστρέφεται γύρω από μια κεντρική ιδέα: Μ' ένα κλικ αλλάζουν όλα. Ολα λοιπόν εξαρτώνται από την οπτική γωνία με την οποία αντιμετωπίζουμε τις διάφορες ευχάριστες ή δυσάρεστες καταστάσεις ή βλέπουμε τα πράγματα. Μια μικρή μετατόπιση, μια τόση δα αλλαγή οπτικής, και όλα φαίνονται πραγματικά καλύτερα, γιατί?"Όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις. Το θέμα είναι που στέκεσαι όταν τα κοιτάς. Ποσο πραγματικά σε επηρεάζουν ποσο μπορεί ένα τυχαίο γεγονός ν' αλλάξει τη ζωή σου και πως;"
Ακόμη και αν δεν είναι όλη η αλήθεια, είναι σίγουρα μια πιο ευχάριστη εκδοχή της που σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Αποστασιοποιημένος από κάτι το βλέπεις πιο αντικειμενικά, το εκλογικεύεις και το αντιμετωπίζεις καλύτερα, καθώς τώρα τα συναισθήματα δεν έχουν καμία θέση.
Η απλή γραφή και ο παραστατικός λόγος της Ιφιγένειας Κολάρου είναι τα βασικά συστατικά του βιβλίου. Οι ήρωες είναι άνθρωποι καθημερινοί που μπορείς να συναντήσεις οπουδήποτε. Ανθρωποι του σήμερα που σίγουρα μας θυμίζουν κάποιον γνωστό μας... ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό. Η συγγραφέας αποφεύγει τις ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις και δεν αναλώνεται σε περιγραφές που συχνά κουράζουν. Ενα ευχάριστο, διασκεδαστικό και σύγχρονο βιβλίο, ότι πρέπει για το καλοκαίρι.

Εκδόσεις Νέα Σύνορα- Λιβάνη
Τίτλος: Μ' ένα κλικ αλλάζουν όλα
Συγγραφέας: Ιφιγένεια Κολλάρου
Σελίδες: 284
ISBN: 960-14-0398-1