''Οινοπάθεια'' για καλό κρασί και φαγητό

15.06.2001
Eνα από τα λίγα wine-restaurant που υπαρχουν στην Αθήνα και έχει κερδίσει τη συμπάθεια των κατοίκων με την απλότητα και την ποικιλία των κρασιών του είναι η ''Οινοπάθεια'' στο Χαλάνδρι. Πρόκειται για ένα εστιατόριο, το οποίο ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις, αρχής γενομένης από τις επιμελημένες γεύσεις του και συνεχίζοντας στο χώρο, ο οποίος είναι διακοσμημένος με γούστο, σε γήινες αποχρώσεις και με ωραίες εικόνες στους τοίχους.
Ενα από τα λίγα wine-restaurant που υπαρχουν στην Αθήνα και έχει κερδίσει τη συμπάθεια των κατοίκων με την απλότητα και την ποικιλία των κρασιών του είναι η ''Οινοπάθεια'' στο Χαλάνδρι. Πρόκειται για ένα εστιατόριο, το οποίο ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις, αρχής γενομένης από τις επιμελημένες γεύσεις του και συνεχίζοντας στο χώρο, ο οποίος είναι διακοσμημένος με γούστο, σε γήινες αποχρώσεις και με ωραίες εικόνες στους τοίχους. Την παράσταση κλέβουν οι σκουρόχρωμες προθήκες με τα κρασιά, ενώ highlight του μαγαζιού τα καλοκαίρια, είναι και ο δροσερός κήπος, με τα όμορφα δένδρα και τους αναπαυτικούς καναπέδες, που δημιουργούν μια αίσθηση χαλάρωσης.

Η κουζίνα της ''Οινοπάθειας'' είναι εμπνευσμένη από αρώματα και γεύσεις που μας ταξιδεύουν σε περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε πιάτα βασισμένα σε συνταγές που προέρχονται από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι λέιπει και η εξωτική πινελιά από κάποια πιάτα. Από ορεκτικά επιλέξαμε τη στριφτή μανιταρόπιτα, τη χορτόπιτα με άγρια χόρτα αλλά και το ελαφρώς πικάντικο πιτάκι σομόζα. Μας εντυπωσίασε η ποικιλία των σαλατών (20 τον αριθμό), από τις οποίες τελικά καταλήξαμε στη σαλάτα μίστα, η οποία περιείχε χόρτα, σπανάκι, φέτα και κρεμμύδι. Προχωρώντας στα κύρια πιάτα, ξεχωρίσαμε τις καραβίδες με σάλτσα λεμονιού, τα φιλετίνια με τη μελιτζάνα, τη ντομάτα, τα μανιτάρια και την κρέμα, ενώ αρκετά καλό ήταν και το σπαγγέτι μάρε με τα φρέσκα θαλασσινά.
Το γεύμα μας έκλεισε εξίσου νόστιμα, αφού και τα επιδόρπια της ''Οινοπάθειας'' κατόρθωσαν να ''τέρψουν τους ουρανίσκους μας'' : Δοκιμάσαμε τη μαρκίς σοκολάτας με σάλτσα φράουλας, την πάβλοβα με μαρέγκα, φρούτα και σαντιγί, ενώ ένα επιδόρπιο που μας ενθουσίασε ήταν και η κρέμα φούρνου με γεύση μόκα.

Εκεί, πάντως, που μείναμε με το στόμα ανοιχτό ήταν όταν μπήκαμε στο κελάρι της ''Οινοπάθειας'', το οποίο διαθέτει γνωστά κρασιά αλλά και δημιουργίες μικρών παραγωγών. Πρόκειται, ενδεχομένως, για το πιο ενημερωμένο κελάρι της Αθήνας. Επισκέφθείτε την ''Οινοπάθεια'' και ετοιμαστείτε να περάσετε μια βραδιά γεμάτη... πάθος για το καλό κρασί και το ψαγμένο φαγητό...

Οινοπάθεια : Αγ. Παρασκευής 79 & Διογένους, Χαλάνδρι
Τηλέφωνα : 6850686
Τιμή κατ' άτομο : 12-13.000 (χωρίς το κρασί)