Κατερίνα Καλιαμπάκου, Ινώ

01.06.2001
Ενα βιβλίο με ανατροπές που κρατανε αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Η απλή γλώσσα και η στρωτή εξιστόρηση το κάνουν να διαβάζεται ευχάριστα. Ίσως το πιο δυνατό σημείο η παραψυχολογική πινελιά-τα οράματα της Ινούς- να αποτελεί συνάμα και το μεγάλο ερωτηματικό. Δηλαδή κατά πόσο μπορεί να επηρεάζεται η συμπεριφορά της σ΄αυτόν τον τραγικό βαθμό; Αλλά αυτό επαφίεται, μάλλον, στην κρίση του αναγνώστη.
Κάποιο καλοκαίρι στο Ναύπλιο τέσσερα κορίτσια απολαμβάνουν την ανέμελη εφηβεία τους. Η μικρότερη, η δεκαπεντάχρονη Ινώ, μέσα σε δύο μέρες θα νοιώσει τη ζωή της να αλλάζει και να σημαδεύεται ανεξίτηλα. Δύο γεγονότα θα τη συγκλονίσουν: ο έρωτας για ένα όμορφο αγόρι και τα λόγια της ψυχικά διαταραγμένης γειτόνισσας της. Στα χρόνια που θα περάσουν πολλά θα αλλάξουν, αλλά τα δυο παραπάνω συμβάντα είναι οι σταθερές αξίες γύρω απο τις οποίες χτίζεται η υπόθεση του μυθιστορήματος της Κατερίνας Καλλιαμπάκου.
Κεντρικό πρόσωπο είναι η Ινώ, μια εύθραυστη, αρκετά ευαίσθητη κοπέλα που κρύβει ενα μυστικό το οποίο παίζει καταλυτικό ρόλο στην πορεία της. Είναι τα όνειρά της που τη στοιχειώνουν και αργά αλλά σταθερά την οδηγούν στην απελπισία ...
Ενα βιβλίο με ανατροπές που κρατανε αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Η απλή γλώσσα και η στρωτή εξιστόρηση το κάνουν να διαβάζεται ευχάριστα. Ίσως το πιο δυνατό σημείο η παραψυχολογική πινελιά -τα οράματα της Ινούς- να αποτελεί συνάμα και το μεγάλο ερωτηματικό. Δηλαδή κατά πόσο μπορεί να επηρεάζεται η συμπεριφορά της σ΄αυτόν τον τραγικό βαθμό; Αλλά αυτό επαφίεται, μάλλον, στην κρίση του αναγνώστη.

Εκδόσεις Καστανιώτη
Τίτλος: Ινώ
Συγγραφέας: Κατερίνα Καλλιαμπάκου
σελ 308
ΙSBN 960-03-2859-5

Κωνσταντίνος Μποζινάκης