Χείλη Κλειστά...

15.11.2005
Δυο ζευγάρια, ο Σάμι με την Σάλι και ο Τζων με την Κλόε αποφασίζουν να περάσουν ένα τριήμερο στη βίλα του αδελφού της Σάλι. Η υπερκινητική και υπερπροστατευτική Κλόε, ο φλεγματικός Τζων, ο χαριτωμένος και απλοϊκός Σαμ και η ονειροπόλα ζωγράφος Σάλιθα έχουν την ευκαιρία μέσα στο τριήμερο αυτό να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους, αλλά, κυρίως, να ξεκαθαρίσουν τη σχέση τους ο καθένας με τους άλλους τρεις.

Το έργο: Δυο ζευγάρια, ο Σάμι με την Σάλικαι ο Τζων με την Κλόε αποφασίζουν να περάσουν ένα τριήμερο στη βίλα του αδελφού της Σάλι.
Η υπερκινητική και υπερπροστατευτική Κλόε, ο φλεγματικός Τζων, ο χαριτωμένος και απλοϊκός Σαμ και η ονειροπόλα ζωγράφος Σάλιθα έχουν την ευκαιρία μέσα στο τριήμερο αυτό να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους, αλλά, κυρίως, να ξεκαθαρίσουν τη σχέση τους ο καθένας με τους άλλους τρεις.

 Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι:
Το έργο του Τέρρενς Μακ Νάλλυ «Χείλη Κλειστά» παρουσιάζεται στο θέατρο Νέο Ριάλτο σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη και μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ.
Η μουσική είναι του Διονύση Τσακνή και τα σκηνικά της Δέσποινας Βολίδη.
Στο ρόλο του Σάμι ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, της Σάλι η Λίνα Σακκά. Τζον ο Αλέκος Συσσοβίτης και Κλόε η Εφη Μουρίκη.


 Τι μας άρεσε: 
- Πολύ συμπαθητική είναι η σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, ιδιαίτερα στα σημεία που «ακούγαμε» τις σκέψεις των ηρώων του έργου. Το ίδιο καλή ηταν και η ερμηνεία του, που ξεχώρισε με διαφορά από τους υπολοίπους.

Τι δεν μας άρεσε
- Μας κούρασε αρκετά το κείμενο καθώς δεν κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον μας και να μας αγγίξει.
- Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών -με εξαίρεση τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη- της παράστασης θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άνευρες και χλιαρές. Δεν μας μετέδωσαν κανένα από τα συναισθήματα των χαρακτήρων που υποδύονταν, δεν ταυτίστηκαν με τους ρόλους που υποδύονταν και δεν υπήρχε μεταξύ τους η κατάλληλη χημεία προκειμένου να «δέσει» σωστά η παράσταση.




Σε ποιον απευθύνεται:
Σε - όχι φανατικά- θεατρόφιλους.

 

 


 
Πότε να πάω και που να παρκάρω:
Δεν πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τα εισιτήριά σας, εκτός και αν αποφασίσετε να δείτε την παράσταση Σαββατόβραδο.
Το θεάτρο Νέο Ριάλτο βρίσκεται στην Κυψέλη, στην οδό Κυψέλης 54. Οπότε, αν πάτε με το αυτοκίνητό σας, παρκάρετε σε κάποιο από τα κοντινά ιδιωτικά πάρκινγκ. Τα στενά της Κυψέλης σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυνται για παρκάρισμα.

Ωρες παραστάσεων:
Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή: 21.15
Σάββατο- Κυριακή: 18.15
Εισιτήρια: 22, λαϊκή: 15 φοιτ.: 14.
Διάρκεια: 120΄.

Γεωργία Οικονόμου